Őrizd az egészséged!

Őrizd meg az egészséged egy gondosan tervezett és épített fotellel!

Mikor munka után leülünk pihenni, fontos, hogy a TV fotel, a relax kanapé a test megnyugvását, az izmok ellazítását szolgálja.
Melyek a legfontosabb szempontok, fotel tulajdonságok, amelyek segítik az egészség megőrzését?
Ne sajnálja a néhány percet, tekintse át a fontos fotel választási szempontokat!
A JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóteremben ezen szempontok szerint választhat a készleten lévő TV fotelek, relax kanapék közül.

Háttámla magassága
A TV fotel, a relax kanapé alkalmazkodjon a tesmagasságunkhoz!

Ha a fotel háttámlája nem elég magas, mikor a háttámlát hátradöntjük, pihenni hátradőlünk a fotelben, a túl alacsony háttámla nem támasztja a fejet, fárasztó megfeszülésre készteti a nyakizmokat.

Ha a fotel háttámlája túl magas, mikor a fotelben hátradőlünk, a fejet a háttámla előre nyomja, felesleges feszültségnek kitéve meggörbíti a gerincet.

A testmagassághoz optimális háttámla magasságú fotelt célszerű választani.
Az általunk kínált legalacsonyabb fotel háttámlája 100 cm magas, a legmagasabb fotel háttámlája 130 cm.

Fotel magasság

A képekre klikkelve válaszd ki a számodra megfelelő TV fotel, relax kanapé méretet!

TV fotel

 

Teherbírás
A TV fotel, relax kanapé teherbírása legyen összhangban a testsúlyunkkal!

Ha a fotel a testsúlyunknál kisebb terhelésre van méretezve, az ülés rugók összelapulnak, a poliuretán hab lemezzel készült ülések belapulnak, elvesztik a rugalmasságukat. A teljes testsúly kis területre koncentrálódik, folyamatos a statitkus terhelés a far izmaiban, nem pihenünk, hanem fáradunk. Ez a "fapados" hatás.

Fapados hatás

Hasonló a helyzet, ha a testsúlyunknál nagyobb terhelésre méretezett fotelbe ülünk le. A keményebbre hangolt rugók nem lapulnak le, hasonlóan kemény felületet adnak, mint a túlterheltek.

A TV fotelek és relax kanapék terhelhetőségi választéka 100 - 150 kg tartományt öleli fel.

A felállást segítő fotelek terhelhetőségi sorozata:
- Patriot - 100 kg
- Preston - 120 kg
- Burns , Warner- 130 kg

- Lofton - 140 kg
- Omni - 150 kg

A képekre klikkelve válaszd ki a számodra megfelelő TV fotel, relax kanapé teherbírást!

TV fotel

 

Extra kényelmes ülés
A JÓBARÁTOK FOTEL ajánlata: amerikai TV fotelek extra kényelmes üléssel

Az amerikai TV fotelekben és relax kanapékon, valamint a felállás segítő fotelekben szilárd fém keretre boltozatosan szerelt hullám rugók adják a fotelek és kanapék ülései rugalmas alapját. A felettük elhelyezkedő 50 darab textilzsebekbe vart, sorolt, egymástól függetlenul mozgó fém tekercsrugó (zsákrugók) a testfelületen egyenletesen elosztják a terhelést, megteremtik az extra kényelmes üléskomfortot .

Zsákrugók az ülésben

Zsákrugók a fotel és kanapé ülésben

Memory foam réteg

A zsákrugók és a fotel és kanapé ülőfelület kárpitozása között komfort memory foam réteg helyezkedik el. A memory foam anyagot a NASA fejlesztette ki az űrhajózásban használt csomagolás számára. Jellemzője, hogy hihetelen mértékben rugalmas. A TV fotel és relax kanapé ülésekben való használatra továbbfejlesztett változata gél töltést kapott, hogy a testhőt jobban vezesse, segítve, hogy a fotel, a kanapé ülését tartósan használhassuk.

Memória hab

Kényelmes testhelyzet beállítása
Lábtartó emelése

A lábat pihenteti, a lábakban a vérkeringést javítja, ha a lábtartó segítségével a fotelben ülve megemelhetjük a lábunkat.
A TV fotelek kézi működtetésű és motoros relax mechanizmussal vásárolhatók. A kézi működtetésű mechanizmus elindításakor egy rugó közel vízszintes helyzetbe emeli a lábtartót és ebben a helyzetben fixen tartja. A motoros mechanizmus a lábtartót fokozatosan emeli, bármely közbenső helyzetbe beállítható és ott a helyzetet fixen tartja.

 

Kényelmes testhelyzet beállítása
Háttámla döntése

A gerincet akkor éri a legkisebb terhelés, ha a fotel háttámláját közel a vízszintes helyzethez hátra döntjük úgy hogy közben az ülés és a háttámla kb. 140 - 160 fokos szöget zár be, a lábtartó közel vízszintes és a lábat az ülőfelülettől magasabban tartja. Ebben, az ergonómikusan a gerincre legkisebb terhet rovó, a vérkeringést a legjobban tehermentesítő testhelyzetbe állítják be kilövéskor az amerikai űrhajósok üléseit is.

Amerikai űrhajósok

Kényelmes testhelyzet beállítása
Deréktámasz beállítása

Sok embernek fáj a dereka. Számukra akkor igazán pihentető egy fotelben ülni, ha a fotel háttámlája megfelelően támasztja meg a derekát. Az amerikai fotelek választékában két évvel ezelőtt jelentek meg azok a modellek, amelyekben a deréktámasz megfelelő magassága egy kis elektromos motor segítségével fokozatmentesen beállítható.

Kényelmes testhelyzet beállítása
Fejtámla beállítása

Ha a fotelben olvasva a fejet a fejtámla nem támasztja meg, egy idő után a statikus terheléstől a nyakizmok zsibbadni, majd fájni kezdenek. A motorosan állítható fotel ill. kanapé fejtámla oldja meg ezt a problémát.
A fekvő helyzetig dönthető fotelek, kanapék esetében még egy helyzetben tesz praktikus szolgálatot a motoros fejtámla: ha a fotel, kanapé háttámláját a pihentető közel vízszintes pozícióig ledöntjük, a térd fölött már nem látjuk a szokásos magasságban elhelyezett TV képernyőjét - ekkor a fejtámla megemelésével a fekvő helyzetet megőrizve ismét láthatjuk a képernyőt.

 

Bemutatóterem Budapesten

Az Ön egyéni igényeihez alkalmazható fotel és kanapé modelleket a budapesti Bemutatóterem 24 féle modelljéből kiválaszthatja, kipróbálhatja és ha megfelelő az Ön számára, megvásárolhatja a Bemutatóteremben. 

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, 
Lóverseny tér 4.

Nyári nyitvatartás:
Hétfő:         szünnap
Kedd:          14:00 - 18:00
Szerda:        14:00 - 18:00
Csütörtök:  14:00 - 18:00
Péntek:       14:00 - 18:00
Szombat:    10:00 - 16:00

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 0630 501 1765

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713

Bemutatóterem

JÓBARÁTOK FOTEL - AZ ÉRZÉS KÖRÜL ÖLEL !