Új jelszó kérése

Relax fotel típusok - fotel választási útmutató

RELAX FOTEL TÍPUSOK

   

A legfontosabb nappali bútor: egy kényelmes fotel

A pihenését elősegítő, hosszú időn át kényelmet nyújtó TV fotel az otthon töltött órák központi szereplője. Mielőtt  a lakásának ezen kiemelkedően fontos bútor darabja kiválasztásában döntést hoz, tekintse át a legfontosabb fotel választási szempontokat.

 

Ergonómiailag tervezett 

A JÓBARÁTOK FOTELEK és KANAPÉK közös tulajdonsága, hogy lágy üléskomfortot biztosító, de egyben strapabíró kárpitozással készülnek, valamint a lábtartó megemelhető és a  háttámla pihenéshez közel a vízszintesig dönthető. Gyakorlatilag azt a kényelmes, ergonomikus pozíciót biztosítják, amit az amerikai űrhajósok is elfoglalnak az űrkomp kilövése alatt.

Amerikai űrhajósok

Nappali bútor

Hintáztatható TV fotelek

Fotel

A fotel típus kedvelt tulajdonsága, hogy a teljes ellazulást segítően hintáztatható. A kifinomult Omega mozgató mechanizmus zajtalan működést biztosít. A fotel tökéletes kiegyensúlyozottsága folytán a hintázás már nagyon kis erő segítségével elindul.  Mivel a háttámla a kiinduló függőleges helyzetétől hátrafelé is mozog, ezen típusokat térbe állítva célszerű a szobában elhelyezni.

Laredo hintáztatható TV fotel

 

Nappali bútor

Fal mellé állítható TV fotelek

Fotel

A fal mellé állítható TV fotelek mechanizmusa az ülőfelületet úgy mozgatja, hogy a háttámla az eredeti pozíciójától hátrébb nem mozdul, hanem a háttámla döntésekor az ülőfelület csúszik előre. Az ilyen mechanizmussal készült TV fotel a szoba falához  kb. 10 centiméterre  is elhelyezhető. Ez a típus nem hintáztatható, hiszen hintázáskor a háttámla a falba ütközhetne.

Peyton fal mellé állítható motoros TV fotel

Nappali bútor  

Fekvő  fotelek

Fotel

Újdonság a választékban az extra kényelmes ülőfelülettel készülő fekvő fotel. Az extra kényelmes üléskomfortot szolgálja az ülőfelület 50 független csavarrugóból összeállított zsákos rugózása, valamint a kárpitozás alatti komfort gél réteg. (Ezt a gélt használják a női kerékpárnyergek kényelmének a fokozására is.) A fotel alap változata nem hintázik, nem forog - hagyományosan fix lábakon áll. A fekvő fotelben megemelheti a lábtartót, gyakorlatilag a vízszintesig hátradöntheti a háttámlát. A jól kiegyensúlyozott csendes mechanizmust a fotel oldalán található karral lehet működtetni. A típust ajánljuk mindazoknak, akik nem bánják, ha a TV nézés fokozatos átmenettel hosszabb, pihentető alvással folytatódik.

Voyager fekvő fotel

Nappali bútor  

Motoros TV  fotelek

Fotel

A motoros TV fotelek mechanizmusát a beépített kis elektromos motor mozgatja, ezért a kezelésük rendkívül könnyű. Egy gombnyomást követően a motor a lábtartót megemeli és ha igényeljük, a háttámlát közel a vizszintesig dönti. Mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja. Választható hintáztatható és nem hintázó típus is. A nem hintázó fotelekből a felállás könnyebb, mint a hintázó fotelekből ezért idősebb embereknek a nem hintázó típust ajánljuk.

 

Terrance motoros TV  fotel

Nappali bútor

Két motoros TV  fotelek

Fotel

A két motorral szerelt TV fotelek lábtartóját és a háttámláját külön elektromos motor mozgatja. A megoldás előnye, hogy a lábtartó és a háttámla egymástól függetlenül a kívánt helyzetbe állítható. A két motoros fotelek mechanizmusát általában felállást segítő funkcióval is ellátják.
A motoros mechanizmus mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja.
A felállást segítő funkció különösen praktikus mindazoknak, akik nehezen mozognak.

 Burns 2 motoros TV fotelBurns controll panel

  

Nappali bútor

Motorosan állítható deréktámasszal és fejtámlával készülő TV fotelek

Fotel

A TV fotelen a deréktámasz és a fejtámla a háttámlához képes egy kis elektromos motor segítségével mozgatható.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét. Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.

Kelsey TV fotel állítható fejtámlával

Nappali bútor

Forgó - hintázó TV fotelek

Fotel

A forgó TV fotelek mozgató mechanizmusa lehetővé teszi,hogy a fotelt 360 fokban körbe forgassuk. A "szokásos"  pihenést segítő funkciókon (hintázás, emelhető lábtartó, vízszintesig dönthető háttámla) túl a fotel szabadon bármely irányba forgatható, miáltal a nappali sokoldalú használatához kíváló lehetőségeket nyújt. A fotelben ülő fordulhat a TV felé, a nappali bevilágítást nyújtó panorámás ablak felé vagy a beszélgetősarok felé.

Gibson forgó TV fotel

Nappali bútor

Masszázs TV fotelek

Fotel

A fotel típusba az amerikai mérnökök minden olyan tulajdonságot beépítettek, ami egy fotelben a kényelmet szolgálhatja. A hintáztatható fotelek kényelmi funkcióin túl a full extrás TV fotelek ülőfelülete melegíthető, sőt,  a háttámla és az ülőfelület maszázs funkcióval is rendelkezik. Ezt a típust ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a kényeztetést.

Nettles masszázs TV fotelNettles masszázs TV fotel kezelő panel

Nappali bútor

Felállás segítő senior TV fotelek

Fotel

A senior TV fotelek speciális motoros működtetésű TV fotelek. A fotel felállás segítő mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. A motor elindításával a fotel megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen. Természetesen a motor a mozgató mechanizmus  működtetését is megoldja. Egy gombnyomást követően a motor a lábtartót megemeli és a háttámlát kissé hátra dönti. Mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja. A felállást segítő senior TV fotelt különösen ajánljuk mindazoknak, akik nehezen mozognak.

Somerset senior TV fotel

Nappali bútor

Bőr kárpitozású TV fotelek

Fotel

A bőrből készült bútorkárpit kellemes, különlegesen lágy tapintású, kényelmes és meleg, amelyet az enyhén nyitott pórusokon keresztül létrejövő hőmérséklet kiegyenlítődés okoz. Mindamellet a bőr kárpit tartós, strapabíró, könnyen tisztítható, és ami nem elhanyagolható tulajdonsága, a bútornak klasszikusan magas presztízsű megjelenést kölcsönöz. Használat során a bőrön ráncok képződnek, melyek a fotelt patinásabbá, nemesebbé, egyedivé teszik. Ez főleg az ülésen és a kartámlákon mutatkozik. Valódi bőr kárpitozással jelenleg a Texan és a Colorinda fotelek és kanapék vásárolhatók.

 

Texan bőr fotel

Nappali bútor

Házimozi fotelek

Fotel

A házimozi fotelek strapabíró bőr kárpitozással vásárolhatók. A s zoká s os kényelmi funkciókon (emelhető lábtartó, dönthető háttámla) túl, hogy a nézőt magával ragadó filmek megtekintését a fotelből felállva ne kelljen megszakítani, a karfába épített italtartóval készülnek. Megrendelhető kézi működtetésű fal mellé állítható mo zgású és motoros mechanizmussal is.

 

TopGun házimozi fotel

Nappali bútor

XXL fotelek

Fotel

Az XXL fotelek elsősorban a méreteik és a terhelhetőségük tekintetében nyújtanak többletet a TV fotelekhez képest. Az XXL fotelek teljes szélessége eléri a 122 cm - t, a terhelhetőség a 150 kg - ot.

 

Malone  XXL fotel

 

A modelleket megnézheti, kipróbálhatja, illetve a megrendelni kívánt fotelek és kanapék kárpitozását a Bemutatótermünkben eredeti gyári szövetminták segítségével kiválaszthatja.


Bemutatóterem

A fotelek és kanapék kipróbálhatók a megfelelő kárpit típus és kárpit szín kiválasztható a Bajza utcai Bemutatóteremben.

Érdeklődni nyitvatartási időben: Bemutatóterem: (30) 501 1765
Nyitvatartási időn kívül: Ügyfélszolgálat: (30) 9863 713 

Ügyfélszolgálat email: fotel[kukac]jobaratokfotel.hu