Relax fotel blog

Relax kanapé választás: melyek a 3 személyes relax kanapék előnyei, extra lehetőségei?

Relax kanapé választás: melyek a 3 személyes relax kanapék előnyei, extra lehetőségei?

A 3 személyes kanapé a nappali berendezés klasszikus darabja.
Miért népszerű?
- mert kompakt méretben kínál 3 ülőhelyet,
- mert kisebb a költsége, mint három fotel együttes ára,
- mert szükség esetén rajta keresztben feküdve szundikálni, aludni is alkalmas,
- valamint speciális változata ülése alól vendégágy hajtható ki.

3 személyes relax kanapék általános jellemzői

A relax ülőgarnitúra 3 személyes relax kanapéja szélső ülésein emelhető a lábtartó, dönthető a háttámla. A hagyományos elrendezés esetén a középső ülés fix szerkezetű, nem relax.
A relax kanapé 3 személyes változatban kérhető kézi működtetésű relax mechanizmussal, vagy motoros relax mechanizmussal. A motoros relax kanapé egyik előnye, hogy a közbenső lábtartó - háttámla döntési helyzeteket is fixen megtartja. A 3 személyes relax kanapé modellek egy része "falhoz állítható" relax mechanizmussal készül. Ezeket a modelleket a falhoz 10 - 15 cm távolságra lehet állítani.

3 személyes relax kanapé kézikaros - Gilmore

3 személyes relax kanapé kézikaros - Gilmore

3 személyes full relax kanapé

A full relax kanapé mindhárom ülése relax funkciós, azaz a középső ülésen is emelhető a lábtartó, dönhető a háttámla. Mind a kézikaros kanapék, mind a motoros kanapék egy része full relax elrendezésű. A Voyager full relax kanapé speciális megoldása, hogy míg a szálső ülések motorosak is lehetnek, a középső ülés csak kézi működtetésű változatban érhető el. Az európai gyártású full relax kanapék is rendelhetők vegyesen motoros és kézi mechanizmussal.

3 személyes full relax kanapé - Tessin

3 személyes full relax kanapé - Tessin

A kézi működésű mechanizmussal szerelt középső ülés nyitó karja a két ülés párnái közötti résben kerül elhelyezésre.

3 személyes full relax kanapé kézi működésű középső ülés nyitókar

3 személyes full relax kanapé kézi működésű középső ülés nyitókar

A motoros középső ülés vezérlésére telefonzsinóros kapcsoló szolgál.

3 személyes full relax kanapé középső ülés telefonzsinóros kapcsolója

3 személyes full relax kanapé középső ülés telefonzsinóros kapcsolója

 

Helyszínen szerelhető 3 személyes kanapé

Sok lakásban található szűk folyosó, alacsony vagy keskeny ajtó, szűk lépcsőforduló, amelyek lehetetlenné teszik, hogy a 3 személyes magas szolgáltatási színvonalú relax kanapét a nappali kiszemelt helyére bevigyük. Ezen helyzetek megoldására alkalmas a helyszínen különálló ülésekből összeszerelhető 3 személyes kanapé. Ha a megrendeléskor kérik, a 3 személyes relax kanapét három ülésre szétválasztva szállítjuk. Ilyen módon a kisebb ajtókon, szűkebb folyosókon is könnyen bevihető a szobába. Az ülésenként külön csomagolt, külön szállított relax kanapét a bútorszállítóink a helyszínen összeillesztik.

Helyszínen szerelhető relax kanapé ülések összeillesztése
Helyszínen szerelhető relax kanapé ülések összeillesztése

Fekvő helyzetig dönthető háttámlás kanapé

A fekvő helyzetig dönthető TV fotelek szundikálásra csábító kényelmet biztosítanak. A relax ülőgarnitúra 3 személyes kanapéja is készülhet fekvő helyzetig dönthető háttámlás mozgató mechanizmussal.
Ha a relax kanapénak nincs egyéb relax funkciója, Pl. hintázás, akkor általában fal mellé állítható relax mechanizmussal készül. A háttámla döntésekor a mozgató mechanizmus az ülést csúsztatja előre, a háttámla felső éle gyakorlatilag függőleges síkban mozog. A megoldás azt eredményezi, hogy a 3 személyes kanapét a faltól csupán 10 cm távolságra lehet állítani.
A fekvő helyzetig dönthető háttámlás relax kanapé kérhető kézi működtetésű relax mechanizmussal, vagy motoros relax mechanizmussal.

Full relax kanapé fekvő helyzetig dönthető - Voyager
Fekvő helyzetig dönthető full relax kanapé - Voyager

3 személyes wellness kanapé motorosan állítható deréktámasszal és fejtámlával, ülésfűtéssel és masszázs funkcióval

A legújabb high - tech amerikai 3 személyes relax kanapék ülésein a deréktámasz és a fejtámla a háttámlához képes egy kis elektromos motor segítségével mozgatható.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz.
Ha valaki a kanapéban ülve olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét. Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Wellness kényelmet nyújtanak az ülésfűtéssel és masszázs funkcióval is ellátott 3 személyes kanapék.

3 személyes wellness kanapé - Palmer
3 személyes wellness kanapé - Palmer

3 személyes ágyazható kanapé - kinyitható kanapé - vendégágyas kanapé - kanapéágy

Különösen a kisebb lakásokba keresett a kanapéágy, hogy a beszélgető sarok létrehozása egyúttal megoldja a vendégek éjszakai elszállásolását is. A nálunk vásárolt relax ülőgarnitúrák népszerű tagja az ágyazható kanapé. Az ágyazható kanapék ülései alatt egy kihajtható szerkezetű vendégágy található. A kanapé ágyszerkezetének a szélessége 150 cm, a hossza 180 cm. A vendégágy farugós rácsa és rajta a poliuretén habbal készült matrac a kanapé testből az ülés blokkok eltávolítása után hajtható ki. A kanapéágy matraca 10 cm vastag, a farugós megtámasztással kényelmes alvást biztosít. A mechanizmus egy személy által is mozgatható, kihúzható. A fényképes  útmutatót ide kattinva tekintheti meg, töltheti le.
A kinyitható kanapé lábazata hagyományos fix állású, nem relax. A fix lábazatú kanapé előnye, hogy könnyebb belőle felállni, mint a relax jellegű kanapékról.

Ágyazható kanapé - Tessin
Ágyazható kanapé - Tessin