Amerikai TV fotel - relax ülőgarnitúra szerkezeti felépítése

Az évek során felhalmozódott gyártási tapasztalatokra építve az amerikai mérnökök a TV fotelek és relax ülőgarnitúrák szerkezetét úgy tervezték meg, hogy hosszú időn keresztül változatlan, magas használati minőséget biztosítsanak.

Fotel metszeti kép

Az amerikai TV fotelek - relax ülőgarnitúra kanapék fontos tartó elemei és a mozgató mechanizmus fémből készülnek. A fotel - kanapé megjelenését, formáját megadó váz elemek készülnek csak fából.

1. Háttámla tartó

A háttámla váza a a mozgató mechanizmus erős fém háttámla tartójába sinen csúszik be, erős reteszekkel kapcsolódik.

2. Fém ülőkeret

A fém ülőkeret a legerősebb, amit valaha gyártottak. A kritikus helyeken sem vetemedik, nem hasad. Ellenáll a használat során bekövetkező kopásnak, deformálódásnak.

 3. Omega relax mozgató mechanizmus

A működtető kar biztosítja, hogy a mechanizmus kis erővel is könnyedén mozgásba hozható legyen. Az akadásmentesen, zaj nélkül működő Omega mozgató mechanizmus hosszú éveken át szolgálja a fotelben ülők kényelmét.

4. Fém fotel talp

Erős, strapabíró, acéllemez profilokból hegesztett fém keret. Viseli a terhelést, ellenáll a kopásnak.

5. Extra kényelmes ülés

Az amerikai gyárból minden fotel és kanapé az új extra kényelmes üléssel kerül ki.

A fotel fakeretének az alkatrészeit a speciálisan erős, rugalmas rétegelt bútorlapokból CNC vezérlésű fűrésszel szabják ki. A fakeret elemeinek szilárd kapcsolódása érdekében csapolásokat alkalmaznak. Minden kritikus terhelésű helyen különleges recept szerint gyártott ragasztót használnak, amely olyan magas szintű minőséget biztosít, mint a legjobb mestermunkák.

A fotel szerkezetében kiemelten fontos elemek a kényelmes ülés felület és a háttámla. Az ülőfelület puhaságát és a kárpit feszessségét a rostszálas párnázat biztosítja. A háttámla lazára fúvott rostszálas párnája különösen lágy, kellemes támaszt nyújt.

Hullám rugós ülés váz

Hullámrugók az amerikai fotel ülés keretében

Dupla fémrugós extra kényelmes ülés szerkezet

Az amerikai fotelek és kanapék ülés szerkezet alapja szilárd fém keretre boltozatosan szerelt hullám rugók. A föléjük szerelt több mint 50 független textilzsákba elhelyezett fém tekercsrugó (zsákrugók) biztosítja, hogy az ülés szerkezet a testfelületen egyenletesen ossza el a terhelést, ezzel a legkényelmesebb üléskomfortot biztosítsa. A fémrugós szerkezet egyben a jó szellőzést is szolgálja.

Zsákrugók az ülésben

Zsákrugók az amerikai fotel ülésében

Komfort gél réteg

Az amerikai fotelek és kanapék ülőfelület kárpitozása alatt komfort gél réteg kerül beépítésre. A komfort gél (gel-infused memory foam) a test alakjához rugalmasan idomuló, a terheléselosztást tovább finomító réteg. A komfort gél a NASA által az űrhajózási csomagolás számára kifejlesztett memória hab emberi kényelem orientáltan továbbfejlesztett változata, amely a gél töltet hatására a hőt jobban vezeti, ezzel is segítve, hogy az ülést tartósan használhassuk.

Memória hab

Komfort gél

Fekvő helyzetig dönthető háttámla

Az amerikai TV fotelek egyes változatain és néhány kanapénál az ülés háttámlája a tartós alvást lehetővé tevő vízszintes helyzetig dönthető.

Fekvő helyzetű fotel

Fekvő helyzetben alvásra készen

Állítható deréktámasz és fejtámla

Az idei modell évben az amerikai gyár legfontosabb újdonsága, hogy  a foteleken, kanapékon a deréktámasz és a fejtámla a háttámlához képes egy - egy kis elektromos motor segítségével állítható.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz.

A deréktámaszt a háttámlába épített kis motoros mechanizmus mozgatja.

Relax fotel motoros deréktámasz mechanizmusa


A fekvő fotel teljesen ledöntött helyzetében már nem látjuk a TV - t. Ezen segít a motorosan állítható fejtámla. A kényelmes fekvő helyzetben megemelve a fejtámlát a TV ismét látható.

Relax fotel motorral állítható fejtámlával

Full relax kanapé

Az amerikai ülőgarnitúrák modelljei némelyikénél a három személyes kanapé középső ülésén is emelhető a lábtartó, közel vízszintesig dönthető a háttámla. A mechanizmust a testsúlyunk áthelyezésével vagy motoros megoldással tudjuk működtetni. A mechanizmust kioldó kar ill. a motort vezérlő kapcsoló az ülések közötti résben kerül elhelyezésre.

Full relax kanapé

Az amerikai full relax kanapé középső ülésén is emelhető a lábtartó, dönthető a háttámla