Relax fotel blog

A felállást segítő fotelek az idősebb emberek kedvencei

A felállást segítő fotelek az idősebb emberek kedvencei

A felállást segítő fotelek az idősebb emberek kedvencei

A felállást segítő fotel sokoldalúan könnyíti az idősek mindennapjait. A fejlett amerikai technika reális áron már nálunk is elérhető. Jöjjön el, nézze meg és próbálja ki a Bemutatóteremben.

 

Az idősebb emberek a napjaik jelentős részét a TV előtt a fotelben ülve töltik. A nap kritikus pontja a felállás a fotelből.
A speciális motoros relax fotelek, amelyek ezt a kritikus mozzanatot teszik természetessé, egyedül is megoldhatóvá: a felállást segítő fotelek, az idősebb emberek kedvenc foteljei.
A fotel felállást segítő mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. Az elektromos motor elindításával a fotel ülése megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen.
A motoros felállást segítő fotel egyben TV fotel, relax fotel is. A fotel elektromos motorja nyitja a lábtartót, dönti a háttámlát. A mechanizmus először a lábtartót emeli és kissé megdönti a háttámlát. Ez a TV néző pozíció.
Majd a motort tovább működtetve a fotel közel a vízszintesig dönti a háttámlát. Ez a pihenő, szundító pozíció.
A motoros mechanizmus mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja.

Felállást segítő fotel
Felállást segítő fotel

Védekezés a mozdulatlanság okozta vérrög  képződés ellen

Az idősek gyakran hosszabb ideig mozdulatlanul ülnek. Ez rossz vérkeringéshez vezethet, és kényelmetlenséget és szövődményeket, például vérrögképződést, sőt szívrohamot vagy szélütést is okozhat. Az ülő helyzet gyakori megváltoztatásával egy motoros relax fotel javíthatja a lábak és a lábfej véráramlását. Ezenkívül a lábak rendszeres felemelése segíthet olyan keringési problémákon, mint a duzzadt és fájdalmas boka- és lábfej, vagy fájó lábak.

Felállást segítő fotel megemelt lábtartóval

A motoros relax fotelek elősegítik a helyes testtartást

A legjobb felállást segítő fotelek elősegítik a jó testtartást és egyenesen tartják a hátat, miközben lehetővé teszik a pozícióváltást a nap folyamán. A kényelmes fotel időseknek segít enyhíteni a hát-, ízületi- és még légzési problémákat is. A Warner fotel deréktámaszát a háttámlába beépített kis elektromos motor segítségével lehet a legmegfelelőbb helyzetbe beállítani.

Warner felállást segítő fotel motoros deréktámasszal

Warner felállást segítő fotel motoros deréktámasszal

A felállás segítő fotelek segítenek csökkenteni a hátfájást

A felső kategóriás felállás segítő fotel az idősek számára nyújt masszázst és melegítést az ágyéki régióban, ami segíthet enyhíteni a hátfájást. A fotel terápiás masszázs funkciója fokozza a vérkeringést az egész testben, csillapítja a hátfájást, és gyorsabb gyógyulást biztosít.

Felállást segítő masszírozós fotel - Haywood
Felállás segítő masszírozós fotel - Haywood

Felállást segítő kétmotoros fotelek - a lábtartó és a háttámla egymástól függetlenül állítható

A kétmotoros felállást segítő fotelben ülve a távirányító segítségével könnyedén beállíthatja a legmegfelelőbb ülés pozíciót. A két motor segítségével egymástól függetlenül külön mozgatható a lábtartó, külön a háttámla. A két motoros felállás segítő fekvő fotel mozgató mechanizmusa szilárdan megtartja mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is. Az irányító panel más gombjai segítségével pedig a felállás segítő funkciót tudjuk működtetni.

Két motoros felállást segítő fotel - Soddy
Két motoros felállást segítő fotel - Soddy

A felállást segítő fotel a leülést is segíti

Ha a felállást segítő fotelből való felállás után a fotelt nem állítjuk vissza az alaphelyzetébe, hanem az ülés felemelve és kissé előredöntve marad, akkor a leülés segítésére is használhatjuk. Nem kell a fotelbe belehuppanni, hanem az ülésnek nekitámaszkodva a motor használatával lassan, fokozatosan lehet az ülést alappozícióba leereszteni.

Felállást segítő fotel a leülést is segíti
Felállást segítő fotel a leülést is segíti

Nagyobb súlyú emberek felállás segítése

Az XXL felállást segítő fotel segít megküzdeni a mindennapi kihívásokkal. Az Omni extra méretű, extra terhelhetőségű amerikai fotel a nagyobb súlyú emberek segítője.
Az Omni XXL felállás segítő  fotel extra méretekkel rendelkezik:
- ülőfelület szélessége: 64 cm
- ülőfelület magassága: 53 cm
- karfa magassága: 71 cm
- háttámla magassága: 122 cm
Az Omni felállást segítő fotel 150 kg súlyig terhelhető.

Felállást segítő fotel XXL terhelhetőséggel - Omni
Felállást segítő fotel XXL terhelhetőséggel - Omni

A JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóteremben meggyőződhet arról, hogy a felállást segítő fotelek nem csak a felállást segítik, hanem egyben a mindennapi használatra kíváló, kényelmes fotelek is.

Felállást segítő fotelek a Bemutatóteremben
Felállást segítő fotelek a Bemutatóteremben