Relax fotel blog

Fotelágy és fekvőfotel - mi a különbség közöttük?

Fotelágy és fekvőfotel - mi a különbség közöttük?

Fotelágy és fekvőfotel - mi a különbség közöttük?

A fotelágy és a fekvőfotel két ülőbútor, amelyektől egyaránt kényelmet, pihenést várunk. Valójában jelentősen másként alkalmasak ülésre, pihenésre és alvásra, jelentősen eltérnek egymástól a funkcionalitás, a kialakítás és a használati minőség szempontjából.

Fotelágy főbb jellemzői

A fotelágy egy átalakítható ülőbútor.
Becsukva fotel, kinyitva ágy.

Fotelágy csukva - fotel funkció
Fotelágy csukva - fotel funkció

Fotelágy nyitva - ágy funkció

Fotelágy nyitva - ágy funkció

A fotelágy általában három darab kárpitozott poliuretán (szivacs) hasábból áll. Ezek kerülnek egyszer úgy elrendezésre, hogy az egyik közel függőlegesen áll, a másik kettő vízszintes - ez a fotel funkció.

A másik elrendezés, hogy mindhárom kárpitozott poliuretán hasáb vízszintesen van elrendezve, a felső felük egy szintben - ez az ágy funkció.

A kárpitozott poliuretán hasábok a fotelágy formavilágát az északi - svéd - design irányába terelik. Ha a szoba, ahova majd kerül, svéd design jellegű, akkor oda jól fog illeszkedni.

Fotelágy előnyei:

Helytakarékos: A fotelágyak általában kompakt méretűek, amelyek ideálisak lehetnek kisebb helyiségekben vagy lakásokban, ahol a hely kihasználása kulcsfontosságú.

Rugalmas használat: A fotelágyak könnyen átalakíthatók fotelből ággyá, így többfunkciós megoldást nyújtanak, rugalmasan alkalmazkodnak a felhasználó igényeihez.

Vízszintes fekvő felület: Legtöbben oldalt fordulva alszanak. A vízszintes fekvő felületen oldal fekvésben lehet elhelyezkedni.

Költségtakarékos: Mivel a fotelágyak általában egyszerű kárpitozott poliuretánhab hasábokból épülnek fel, a gyártásuk relatíve alacsony költséggel jár.

Fotelágy hátrányai:

Kényelmetlen fotel: Mivel fotel funkcióban egy vízszintes sík felület az ülőlap, jócskán távol az ergonómiailag helyes ülés formától, ezért nem kényelmes rajta ülni.

Kényelmetlen ágy: Mivel a fevőfelület három darabból áll, a terheléstől a poliuretán hasábok között rés képződik, amely kényelmetlen lehet fekvés közben.

Nehézkes funkcióváltás: A fotelágy átalakítása fotelből ággyá ill. vissza általában macerás, jelentős fizikai erőt igényel.

Fekvőfotel főbb jellemzői

A fekvőfotel egy közel vízszintesig ledönthető háttámlával rendelkező relax fotel.
A speciális relax mechanizmus biztosítja, hogy a lábtartó felemelése után a háttámlát közel a vízszintesig ledöntse. A "fal mellé állítható" rendszerű mechanizmus az ülést a háttámla ledöntése közben előre csúsztatja, aminek az eredményeképp a fotel a falhoz viszonylag közel állítható.

Fekvőfotel csukva - ülő pozíció
Fekvőfotel csukva - ülő pozíció

Fekvőfotel csukva - fekvő pozíció

Fekvőfotel nyitva - fekvő pozíció

Fekvőfotel előnyei

Teljes értékű fotel: A fotel ülőfelülete már a kiinduló helyzetben az ergonómiailag kedvező enyhe hátradőlés poziciójában használható. A beépített motor folyamatos mozgással állítja be a lábtartót és a háttámlát. Miután a lábtartót már felemelte a háttámla enyhén hátra döntésével beállítja kényelmes, pihentető TV néző pozíciót.

Szundikáláshoz tökéletes: Ha a TV műsor elálmosít, a a relax fotelek háttámláját hátradöntve máris folytatható a relaxálás egy pihentető szundikálással. 

Extra kényelmes: A JÓBARÁTOK fekvő fotel zsákrugós ülés szerkezete és az erős műszál vattával fúvott laza háttámlája jól átszellőzik - a fotel 24 órás üléskomfortot biztosít.

Ergonómikus testhelyzet: A benne fekvő ember izületei nem feszülnek egy vízszintes felületen, mert a fekvőfotel lábtartója az üléssel, az ülése a háttámlával szöget zár be.

Rugalmas, a test alakjához simuló párnázat: A JÓBARÁTOK fekvőfotel párnázata nem szögletes szivacs hasábokból áll, mint a kommersz fotelágyaké, hanem a test alakjához simuló rugalmas párnákból.

A fekvő helyzetből segíti a felállást: A motoros fekvőfotelből könnyű felállni, mert a motor segítségével a fotelágy alakú ülőbútor szék alakú fotellá alakítható át. Azaz a motor a fekvő testhelyzetből ülő testhelyzetbe segíti át a használóját.

Könnyű funkcióváltás: A fekvőfotel átalakítása fotelből ággyá ill. vissza egy gombnyomás kérdése - a beépített motor pillanatok alatt emeli a fekvőfotel lábtartóját, mozgatja az ülését és dönti a háttámlát.

Fekvőfotel hátrányai

Drágább: A fekvőfotel motoros mechanizmusa, zsákrugós ülése, igényes kialakítása a gyártás magasabb költségét vonzza.

Vízszintes fekvő felület hiánya: A fekvő fotelben nehézkes oldalt fordulva aludni.

Fekvő fotelek választéka

A JÓBARÁTOK FOTEL egyszerűbb és szofisztikáltabb fekvő fotelek választékával várja az érdeklődőket.

A választék főbb dimenziói:

Funkcionalitás: Egyszerű TV fotel <--> masszírozós wellness fotel

Wellness fekvőfotel - Anders

Wellness fekvőfotel - Anders

Teherbírás - méret: normál méret és terhelhetőség <--> XL és XXL méret és terhelhetőség

XL fekvőfotel - Cloud

XL fekvőfotel - Cloud

Kárpitozás: Szövet <--> Kompozit bőr

Fekvőfotel - kompozit bőr - Naples
Fekvőfotel - kompozit bőr - Naples

Győződjön meg róla a Bemutatóteremben, hogy a JÓBARÁTOK fekvőfotelek tényleg kényelmesek!

Egy fotelt nem elég csupán a képernyőn látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. A JÓBARÁTOK fekvőfotelek a Bemutatóteremben próbálhatók ki. Tekintse át a webáruház gazdag kínálatát, majd válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
A Bemutatótermben segítünk kiválasztani a megfelelő funkcionalitású, méretű és teherbírású fotelt, kanapét.
Különösen a hátfájós emberek számára fontos a legjobb fotel kiválasztása. A legjobb fotelt az egyéni adottságokhoz, igényekhez igazodva lehet kiválasztani. Kifejezetten hasznos lehet néhány különböző fotel kipróbálása, hogy megtalálja azt, amelyik a legnagyobb kényelmet és a legtöbb támogatást nyújtja.

Ismerje meg a számítógépen kiválasztott fotel tényleges méreteit.
Próbálja ki, hogy mennyire kényelmes az Ön számára.
Az extra wellness funkciókat - például a légpárnás masszírozást - csak úgy tudja megismerni, értékelni, ha kipróbálja.

Vásároljon a 100 darabos relax bútor készletünkből - a terméket rövid időn belül házhoz szállítjuk.

Relax fotelek a Bemutatóteremben

Kényelmes fekvőfotelek a Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713