Új jelszó kérése

Kárpitok tisztítási ajánlása

Fotel és ülőgarnitúra kárpitok tisztítása

  

A különböző kárpit fajták szokásos tisztítása az alábbiak szerint ajánlott:
  
Microfiber plüss kárpitok
Műbőr hatású szövet kárpitok
Klasszikus szövet kárpitok

Tisztítási kód: W (Water)
Vizes alapú tisztítás

Csak vizes alapú samponnal vagy habkárpittisztítóval tisztítsuk, de soha nem bő vízzel. Hogy a szövet ne foltosodjon, soha ne használjunk oldószereket vagy vegyi alapú kárpit tisztítókat. A plüss szöveteket ruhakefével frissítsük fel. A díszpárna huzatokat ne vegyük le mosáshoz, hanem a kanapéhoz hasonlóan tisztítsuk. Különösen makacs szennyeződések (Pl.: zsírfolt, olajfolt) esetén forduljunk kárpit tisztító szakemberhez.
  

Gyapjút is tartalmazó kárpitok

Tisztítási kód: S (Solver)
Száraz vegytisztítás

Az S kóddal jelölt szövetek csak száraz vegytísztítással kezelhetők, nem moshatók. Vizet semmiképp se használjunk.  A plüss szöveteket ruhakefével frissítsük fel. A díszpárna huzatokat ne vegyük le mosáshoz, hanem a kanapéhoz hasonlóan tisztítsuk.

   

Mikrokord szövet kárpitok

Tisztítási kód: WS
Vizes alapú és vegytisztítás

A szennyeződés mértékétől függően vizes alapú samponnal,  habkárpittisztítóval tisztítsuk, vagy száraz vegytisztítással kezeljük, és semmiképp ne mossuk. A plüss szövetek igényelhetnek némi ruhakefével való frissítést. A díszpárna huzatokat ne vegyük le mosáshoz, vegytisztításhoz, hanem a kanapéhoz hasonlóan tisztítsuk.
Különösen makacs szennyeződések (Pl.: zsírfolt, olajfolt) esetén forduljunk kárpit tisztító szakemberhez.

  
Műbőr

Tisztítási kód: V (Vinyl)
Enyhe mosószeres szivaccsal lehet áttörölni. Oldószeres vegyianyag semmiképp sem használható.

    
Kompozit bőr és Valódi bőr

Tisztítási kód: L (Leather)
Enyhe szappanos vízzel töröljük át, majd tiszta vízes szivaccsal távolítsuk el a szappant, végül töröljük szárazra. Bőrápoló polírozó szert, viaszos fényezést valójában nem fontos használni, mert a bőr szépségét a kidolgozása során alkalmazott természetes olajok folyamatosan biztosítják.