Relax fotel blog

Motoros deréktámasz és motoros fejtámla a relax fotelekben - mint a jobb autóülésekben

Motoros deréktámasz és motoros fejtámla a relax fotelekben - mint a jobb autóülésekben

Motoros deréktámasz és motoros fejtámla a relax fotelekben

A motoros deréktámasz és a motoros fejtámla a legjobb relax fotelekben is javítják a kényelmet.
A prémium kategóriás autók üléseiben már 20 éve is volt motoros deréktámasz és motoros fejtámla. A nappaliba szánt legmodernebb amerikai relax fotelekbe mostanában kezdték beépíteni motoros deréktámaszt és motoros fejtámlát.
Miért és hogyan követi a modern bútoripar az autótervező mérnökök fejlesztéseit, a technikailag élenjáró autógyártók megoldásait? - megismerheti, ha tovább olvassa a cikket.

Az autók vezető üléseinek a tervezése során az egyik legfontosabb szempont, amit a mérnökök érvényesíteni igyekeznek: a biztonság.
Különösen a hosszabb autóutak esetén fontos, hogy az ülés kényelmetlensége ne fárassza ki idő előtt az autóvezetőt, a kevésbé kényelmetlen üléspozíció keresése ne vonja el a sofőr figyelmét a vezetésről.

Autó ülés

Az autótervező mérnökök keresték a megoldásokat, hogy tartósan kényelmes vezető ülést építsenek be az autókba.
A következő négy szempontot igyekeztek maradéktalanul érvényesíteni:

1. Az ülés szilárd pozíciót biztosítson - a vezető ne csúszkáljon az ülésben. Másként megfogalmazva: az ülés mintegy "ölelje körül" a vezetőt.

2. Az ülés jól átszellőzzön. A vezető ne izzadjon rá az ülésre, az ülés órák múlva is ugyanazt a komfortot nyújtsa, mint amikor az autóvezető beleült.

3. A fejtámla egy esetleges ütközéskor biztosan támassza meg a vezető fejét. Azaz a különböző testalkatokhoz a fejtámlát hozzá lehessen igazítani.

4. Különösen az idősebb embereknél fordul elő, hogy az ülést használó gerince nem az ideális alakot formázza. Viszont az ideális gerincalakhoz fixen alkalmazkodó háttámla sok ember számára kényelmetlen, az autóvezetés közben a gyors kifáradást okozhatja. Magától értetődik a megoldás: állítható deréktámasszal kell a háttámlát ellátni.

Az amerikai Catnapper fotel gyár lépésről - lépésre a nappaliba szánt pihenő foteleknél megvalósította mind a 4 kényelmi megoldást, amelyet az autóipari mérnökök a vezető gyors elfáradásának a megelőzése érdekében kifejlesztettek.

1. Az ülés szilárd pozíciót biztosítson

A JÓBARÁTOK FOTEL nem véletlenül használja a következő szlogent: "Az érzés körül ölel!"
Az általunk forgalmazott relax fotelek kivétel nélkül olyan kialakításúak, hogy a beleülő embert mintegy körül öleleik.

Relax fotel extra kényelmes üléssel
Relax fotel extra kényelmes üléssel

 

2. Az ülés jól átszellőzzön

Az amerikai relax fotelek jól átszellőző dupla fémrugós szerkezettel készülnek. A fotel ülésszerkezet alapjai szilárd fém keretre boltozatosan szerelt hullám rugók. A föléjük szerelt több mint 50 darab független textilzsákba elhelyezett fém tekercsrugó (zsákrugók) biztosítják, hogy az amerikai relax fotel ülésszerkezete a testfelületen egyenletesen ossza el a terhelést, ezzel a legkényelmesebb üléskomfortot biztosítsa. A fémrugós szerkezet egyben a jó szellőzést is szolgálja.
A zsákrugós ülésfelületet vékony komfort gél réteg zárja. A komfort gél (gel-infused memory foam) a test alakjához rugalmasan idomuló, a terheléselosztást tovább finomító réteg. A komfort gél a NASA által az űrhajózási csomagolás számára kifejlesztett memória hab emberi kényelem orientáltan továbbfejlesztett változata, amely a gél töltet hatására a hőt jobban vezeti, ezzel is segítve, hogy az ülést tartósan használhassuk.
A háttámla és a kartámasz párnáit erős műszálból fúvott vatta tölti ki. A laza, ám rugalmas vattapárna szintén jó légáteresztő.

Amerikai fotel ülésében zsákrugók

Amerikai fotelek ülésében zsákrugók

 

3. A fejtámla biztosan támassza meg a fotelben ülő fejét

A JÓBARÁTOK wellness fotelek jelentősen tovább fejlesztett motoros relax fotelek. A wellness fotelekben a deréktámasz és a fejtámla a háttámlához képes egy - egy kis elektromos motor segítségével mozgatható, beállítható.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét. Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Ha a fotel háttámláját a pihentető közel vízszintes pozícióig ledöntjük, a térd fölött már nem látjuk a szokásos magasságban elhelyezett TV képernyőjét - ekkor az állítható fejtámla megemelésével a fekvő helyzetet megőrizve ismét láthatjuk a képernyőt. 

Wellness fotel megemelt fejtámlával - Palmer

Wellness fotel megemelt fejtámlával - Palmer

 

4. Állítható deréktámasz

Sok embernek fáj a dereka. Számukra akkor igazán pihentető egy fotelben ülni, ha a fotel háttámlája megfelelően támasztja meg a derekát. Az amerikai fotelek választékában két évvel ezelőtt jelentek meg azok a motoros relax fotelek, amelyekben a deréktámasz megfelelő magassága egy kis elektromos motor segítségével fokozatmentesen beállítható.
A motoros deréktámasz használata segíthet a megfelelő testtartás fenntartásában és a gerincoszlop optimális helyzetben tartásában. A deréktámaszos fotel csökkenti a hátfájást és a fáradtságot, valamint elősegíti a megfelelő vérkeringést valamint a test ellazulását.

5. Wellness fotel plussz funkciók: masszírozó ülés, háttámla

Az amerikai gyártású wellness fotelben a relaxálást segíti a beépített masszírozó funkció. A wellness fotelekbe beépített masszírozó funkció nem igyekszik a teljes testet átgyúró masszív berendezések hatását elérni, csupán a kellemes, a testet - lelket elringató hatást éri el. A mechanikus megoldású visszafogott masszírozást kis vibrációs motorok szolgáltatják.  A vibrációs motorok az ülésben és a háttámlán deréktájt kerülnek elhelyezésre. A masszirozás rezgésmintája és intenzitása 3 - 3 fokozatban szabályozható.

Légpárnás massszírozás - igazi wellness élmény

A legújabb amerikai gyártású wellness fotelekben motoros kompresszorral fúvott kis légpárnák masszírozzák a belelülő embert. A háttámla deréktájt beépített légpárnái felülete hullámzó mintájú vibrációs masszírozást végez. A kezelőpanelen három különféle program indítható - igazi wellness élmény.

Fűthető ülés és derékrész

Az amerikai wellness fotelek fűthető üléssel és deréktámasszal rendelkeznek. A vezérlő panel segítségével beállítható a fűtés erőssége: felfűtéshez erősebb fokozat, majd a kellemes hőmérséklet tartásához alacsonyabb fokozat. A fűthető wellness fotel különböző mozgásszervi rendellenességek megelőzésére és tüneti kiegészítő kezelésére is szolgálhat.

Telefonzsinóros irányító panel

A wellness fotelek kapcsoló panelje gombjai segítségével kényelmesen állíthatjuk be a megfelelő üléspozíciót, kapcsolhatjuk a masszázst és az ülésfűtést.
A fotelből való egyszerű kiszállást segíti az alaphelyzeti gomb. A kapcsoló panel közepén található kis méretű gomb megnyomására a wellness fotel mindhárom motorja az alaphelyzetre áll vissza.

Wellness fotel távirányító gombok

 

Győződjön meg róla a JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóteremben, hogy az amerikai wellness fotelek tényleg extra kényelmesek!

Egy bútort nem elég csupán látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. A wellness fotelek megtekinthetők, kipróbálhatók a JÓBARÁTOK FOTEL Budapest területén található Bemutatóteremében, IV. kerület Lóversenytér 4. szám alatt.
A járványos időkben még inkább szükségünk van arra, hogy a fotel Budapest házaiban nagy komfortot nyújtson, mivel a jelenlegi helyzetben egyre több időt vagyunk kénytelenek a lakásban tölteni. Persze a kényelmes bútordarabok mindig jól jönnek, ezért tekintse meg a webáruház gazdag kínálatát, válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
A Bemutatótermben segítünk kiválasztani a megfelelő funkcionalitású, méretű és teherbírású wellness fotelt.
Vásároljon az 50 - 60 darabos raktári készletünkből - rövid időn belül házhoz szállítjuk.
Természetesen rendelést is felveszünk a raktárról éppen kifogyott wellness fotelek megvásárlására.

Amerikai relax fotelek a Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, 
Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713