Relax fotel blog

A mozi kanapé népszerűségének a titka

A mozi kanapé népszerűségének a titka

A relax kanapét vásárlók körében újabban a mozi kanapé, az italtartó betétes kanapé a legnépszerűbb. Keressük együtt a titok nyitját!

A két ülés között italtartós betéttel készült relax kanapékat azért nevezte el a népnyelv mozi kanapénak, mert a szolgáltatásai a filmszínházi ülések kényelmét idézik.

A következőkben megpróbáljuk összefoglalni a mozi kanapé népszerűségét hajtó tényezőket, tulajdonságokat.

A mozi kanapék mindig kényelmes relax ülésekkel készülnek - integrált emelhető lábtartó, dönthető háttámla - és elengedhetetlen kellékük a két ülés közötti, általában 30 cm széles betét elem, amely két pohártartót és egy fedeles tárolórekeszt tartalmaz.

Mozi betét elem kényelem többlete

A mozis kanapék népszerűségének az első és egyben legfontosabb eleme a mozis betét elem nyújtotta kényelem.

Mozis betét elem

Mindkét ülésről könnyen elérhető a pohártartókba odakészített ital és a rágcsálnivaló. Nem kell felállni egy italért és megszakítani a film nézés élvezetét.
A tárolórekeszben tárolhatók a TV irányító és a hangrendszer távirányítója, az olvasott könyv vagy éppen a TV néző szemüveg. Ahogy a kanapéba leülünk, a TV távirányítója rögtön kéznél van, nem kell keresgélni.

A másik kedvelt kényelmi elem, hogy a tároló rekesz fedele a két ülés között közbenső karfaként szolgál. A mozis kanapé relax ülése teljes értékű fotel ülés, mindkét oldalon karfával, szemben a 3 személyes kanapékkal, ahol az ülések között nincs karfa.

Mozis betét elem fedele közbenső karfaként szolgál - Voyager

Mozis betét elem fedele közbenső karfaként szolgál - Voyager

 

Meghittebb személyes tér

A mozis kanapék kisebbek és intimebbek, mint a hagyományos háromüléses kanapék, így ideálisak lehetnek olyan szituációkhoz, amikor a párok vagy kis családok szeretnék együtt tölteni az időt.

 

Házimozi kanapé két személynek

Házimozi kanapé két személy részére

 

Helytakarékosság

A 3 személyes kanapékhoz képest a kisebb szélességi méret egyben helytakarékos is. A mozis kanapé könnyebben helyezhető el a kisebb szobákban is.
Míg például a 3 személyes full relax Gilmore kanapé 220 cm széles, addig a mozis motoros Gilmore kanapé szélessége 192 cm.

Mozi relax kanapé - Gilmore

Mozi relax kanapé - Gilmore

Variálhatóság

Az elemes relax ülőgarnitúrák elemeiből nagy változatossággal építhetők fel sarokkanapék vagy komplett mozisorok.
A szélső fotelek vagy kézi működésű vagy motoros relax mechanizmussal rendelhetők. Az üléssor szélére dönthető háttámlás heverő is illeszthető.
A sorba illeszthető betét fotelek lehetnek fix állásúak, kézi működésű vagy motoros relax kialakításúak.
Az üléssorok tetszőleges helyére illeszthető be az italtartós betét.
Ha az elemes ülőgarnitúra segítségével házimozi üléssort alakítunk ki, minden ülésközbe illeszthetünk USB töltő aljzattal felszerelt italtartós betétet.

L alakú sarokkanapé - McPherson

A képre kattintva letöltheti a McPherson elemes relax ülőgarnitúra tervezési segédletét

 

Wellness élmény a TV előtt

A wellness kanapé jelszava: Őrizd meg az egészséged!

A wellness mozis kanapé ülésein a deréktámasz és a fejtámla a háttámlához képes egy - egy kis elektromos motor segítségével mozgatható.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz. A beépített kis elktromos motor segítségével addig a pozícióig emelheti meg a deréktámaszt, amelyik a gerinc legpihentetőbb megtámasztását biztosítja.

A motorosan billenthető fejtámla segít a fotel alakját optimálisan hozzáigazítani ahhoz a használati módhoz, amelyet a fotelben ülve éppen igényelünk.
Ha valaki a kanapén ülve olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét.
Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Ha a kanapé háttámláját a pihentető közel vízszintes pozícióig ledöntjük, a térd fölött már nem látjuk a szokásos magasságban elhelyezett TV képernyőjét - ekkor a fejtámla megemelésével a fekvő helyzetet megőrizve ismét láthatjuk a képernyőt.

A beépített vibrációs masszázs és az ülésfűtés hozzásegít a teljes relaxálás élményéhez.
A motoros deréktámasz és fejtámla egészségvédelmi funkcióin túl a full extrás wellness kanapé ülőfelülete és a háttámla derék része szabályozható erősséggel fűthető, a háttámlán és az ülőfelületen  3 sebességes maszázs funkció használható.

Wellness mozi kanapé - Palmer

Wellness mozi kanapé - Palmer

Mozis kényelem a 3 személyes relax kanapén

A Voyager és a Palmer 3 személyes relax kanapé ötvözik a 3 személyes kanapék többlet ülőhely biztosítását és a két személy számára nyújtott mozis feelinget.
A Voyager és a Palmer 3 személyes relax kanapék középső ülésének a háttámlája kis asztalkának lehajtható. A kis asztalra helyezhetjük az italt, a rágcsálnivalót vagy az éppen olvasott könyvet, valamint a TV távirányítóját.

3 személyes mozis wellness kanapé - Palmer

Bemutatóterem

A nálunk kapható relax ülőgarnitúrák többségének választható alkotórésze a mozi kanapé.

Jöjjön el a JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóterembe és próbálja ki a raktárról is vásárolható mozi kanapék kényelmét!

Mozi kanapék a Bemutatóteremben

Mozi kanapék a Bemutatóteremben

 

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, 
Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713