Relax fotel blog

A Catnapper relax fotelek évről évre megújulnak

A Catnapper relax fotelek évről évre megújulnak

A Catnapper márka több mint 50 éve az ülőbútorok egyik legkényelmesebbjét jelenti. A Jackson Furniture Industries, amely egy családi tulajdonú bútorgyártó, az USA - ban Tennessee-ben indult több mint 75 évvel ezelőtt. A Catnapper márka név abból az ötletből ered, hogy meg akarták alkotni a tökéletes nyugágyat „vasárnap délutáni gyors macska szundikáláshoz a TV előtt a családdal”.

A Catnapper relax fotelek fejlődési útja

Mr. W. Ray Jackson az 1930 - as években Clevelandben (TN) 30 dollárral a zsebében alapította meg a székkárpitos üzemét. A Catnapper márkanév abból az ötletből eredt, hogy meg akarták alkotni a tökéletes nyugágyat „vasárnap délutáni gyors macskasuhanáshoz a TV előtt a családdal".

Catnapper logo

A cég fejlődésének a fordulópontját jelentette, mikor a Platform Glider Recliners összeszerelősoros gyártást - az egyik első futószalagos bútorgyártást - elindították.

Relax fotel gyártósor
Relax fotel gyártósor

Az üzlet nőtt és nőtt a gyárak bővülésével, és egyre több embert vettek fel és helyeztek munkába. 30 dolláros befektetés megtérült, mivel a Jackson Catnapper már több mint 1,3 millió négyzetláb bútorgyártó területtel rendelkezik 6 amerikai gyárában és jelenleg az Egyesült Államok egyik legnagyobb családi tulajdonú bútoripari vállalkozása.

Catnapper relax fotel gyár
Catnapper relax fotel gyár

A Catnapper gyártósorain a 2000 - es évekig a relax fotelek szinte kivétel nélkül kézi működtetésű mechanizmusokkal készültek.
A kézikaros relax fotelek a mai napig megmaradtak a kínálatban, mert nem igényelnek villamos áramot és ilyen módon térbe is helyezhetők, valamint olcsóbbak, mint a motoros relax fotelek.
A Jóbarátok Fotel kínálatában továbbra is megtalálhatók a kézikaros relax fotelek.

Kézikaros TV fotel

Kézikaros TV fotel

Az amerikai gyártó évente a teljes modellválaszték 15 - 20 százalékát új modellekkel váltja fel.
Az üléskomfort javítására a Catnapper 2015 - ben a vezette be a teljesen fém rugós üléseket. Az ülések több mint 50 db textilzsebekbe varrt spirál rugók alkalmazásával készülnek.

Relax kanapé ülés acél zsákrugókkal
Relax kanapé ülés acél zsákrugókkal

2016 - ban jelentek meg a választékban a full relax kanapék, ahol a középső ülés is relaxos.

Full relax kanapé - Voyager
Full relax kanapé - Voyager

Az amerikai gyár 2017 - ben hozta ki a motoros fejtámlával készült foteleket, kanapékat, valamint az ülések kapcsolóin az USB szabványú telefontöltőket.
Ha a relax fotel háttámláját közel fekvő helyzetig ledöntjük, már nem látjuk a TV - t. Ezen segít a motorosan állítható fejtámla. A kényelmes fekvő helyzetben megemelve kissé a motoros fejtámlát a fimet ismét élvezhetjük.

Wellness fotelen fejtámla megemelése - Palmer
Wellness fotelen a fejtámla megemelhető - Palmer

2018 - ban jelentek meg a deréktámasz motoros beállítási lehetőségét is biztosító motoros  relax kanapék.

Relax kanapé állítható fejtámlával
Relax kanapé állítható fejtámlával

2019 - ben a motoros relax ülőgarnitúrák új minősége jelent meg: a wellness ülőgarnitúrák. A wellness ülőgarnitúrák ülései a motoros relax funkciókon túl szerény vibrációs masszázst és ülésfűtést is nyújtanak. A wellness ülőgarnitúra természetesen motoros relax mechanizmussal készül, az üléseken kis elktromotor állítja a deréktámaszt és billenti a fejtámlát, az ülőfelületet és a háttámlát elektromos fűtés melegíti és vibrációs masszázs motorok zümmögése segíti a teljes ellazulást.

Wellness ülőgarnitúra fotelje - Palmer
Wellness ülőgarnitúra fotelje - Palmer

Légpárnás deréktámasz és légpárnás masszírozás

A 2021. évi új fejlesztés a wellness fotelek szolgáltatásait javítja.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez az állítható deréktámasz.
Az új légpárnás relax fotelekben a deréktámasz beállítását egy kis motoros légkompresszorral felfúvott párnák végzik. A légpárnás deréktámasz előnye a mechanikusan állíthatóhoz képest, hogy ergonomikusabb háttámlát formáz, valamint a légpárna rugalmasságával tovább javítja a kényelmet.
Talán még ennél is nagyobb előrelépés, hogy az új wellness fotelekben a motoros kompresszorral fúvott kis légpárnák masszírozzák a belelülő embert. A kezelőpanelen három különféle program indítható - mindegyik igazi élmény. A CR3 3 dimenziós terápiás masszázs oldja a stresszt, lazítja az izmokat, serkenti a vérkringést.

Wellness fotel légpárnás 3D masszázzsal
Wellness fotel légpárnás 3D masszázzsal

A JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóteremben meggyőződhet arról, hogy a mai relax fotelek tényleg kényelmesek!

Amerikai fotelek a Bemutatóteremben
Amerikai fotelek a Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, Lóverseny tér 4.

Nyitvatartás:
Hétfő:          szünnap
Kedd:          14:00 - 18:00
Szerda:       szünnap
Csütörtök:   szünnap
Péntek:       14:00 - 18:00
Szombat:    10:00 - 16:00

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713