Relax fotel blog

Relax kanapé választás: hogyan szeretné használni a szobát, amelyikbe kanapét fog vásárolni?

Relax kanapé választás: hogyan szeretné használni a szobát, amelyikbe kanapét fog vásárolni?

Relax kanapé választás esetén érdemes átgondolni, a családtagokkal megbeszélni, hogy milyen funkciókra, hány fő leültetésével szeretnék használni. Mindezeket célszerű figyelembe venni, mikor kanapét tervez vásárolni.

A relax kanapé választás a nappali bebútorozása megtervezésének az egyik legfontosabb lépése.

 

Gondolja át, hogyan fogja használni a szobát, mielőtt eldönti, hogy milyen kanapét, milyen ülőgarnitúra összeállítást fog megvásárolni.

Relax kanapé lehajtható asztalkával

Relax ülőgarnitúra a nappaliban - a képen egy 3 személyes Palmer relax kanapé

Amikor a nappali szoba kialakításáról van szó, érdemes átgondolni, a családtagokkal megbeszélni a következő kérdéseket: 

Hány ülőhelyre van szükségünk a szobában?
Hányan fogják használni ezt a teret? Konkrétan, hány ember naponta. Ne számolja bele az alkalmi nagy családi összejöveteleket, mint például a karácsony vagy a születésnap. Amint erre a kérdésre választ ad, az eldöntheti a helyiség elrendezését és a bútorok stílusát.

 

Határozza meg, hogy milyen tevékenységekre kerül sor ebben a helyiségben


A szobát elsősorban tévénézésre, szórakozásra, beszélgetésre vagy társasjátékozásra fogják használni? Alkalmanként a családja ebben a szobában fog uzsonnázni és koccintani?  

Ha formálisabb, elegánsabb szobát szeretne: a szimmetrikus (az egyik oldal a másik tükörképe) bútorelrendezés lenne a legjobb.

Ha inkább alkalmi, lazább vagy gyerekbarát stílust szeretne? Akkor fontolja meg az aszimmetrikus elrendezést.

Relax kanapék szimmetrikus elrendezése   Relax kanapé gyerekbarát elhelyezése

A relax kanapét hol fogja elhelyezni a szobában?

 

Amegfelelő méretű relax ülőgarnitúra kiválasztásakor célszerű figyelembe vennie hogy hol fogja elhelyezni.
Mielőtt elindulna a Bemutatótermünkbe, szánjon időt arra, hogy mérlegelje a szobája méreteit és jellemzőit, ahol az új kanapét, ülőgarnitúrát elhelyezni tervezi.

Javasoljuk, hogy mérje le a helyet a szobában, ahol az ülőgarnitúrát tervezi elhelyezni. Győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi az ablakokat, ajtónyílásokat, a radiátort és a kandallót. A mérés az egyetlen módja annak, hogy biztos legyen abban, hogy az ülőgarnitúra elfog férni a tervezett helyen. 

A méretek önmagukban nem feltétlenül elegendőek, vegye figyelembe a szobában az emberek mozgását is.
A jó forgalomáramlás lehetővé teszi a helyiség könnyű használatát és elérését. Vegye figyelembe, hogyan mozog a szobában, ahogyan benne él és áthalad rajta. Általában a forgalomáramlás a helyiség bejárati ajtajánál kezdődik, és egy másodlagos kijáratig vagy egy másik helyiségbe való belépésig tart.

A dohányzóasztalok vagy a zsámolyok olyan helyzetben legyenek, hogy ne vágják el vagy akadályozzák a mozgást. A kanapé és a középső asztal közötti ajánlott távolság legalább 45 centiméter legyen szabad térköz nélkül és körülbelül 90 centiméter legyen beleszámítva a szabad térközöket is. A kerekesszékesek számára kialakított családi szobában olyan helyet kell biztosítani, amely lehetővé teszi a kerekesszékesek mozgását. Lehetővé kell tennie azt is, hogy 360 fokban elfordulhassanak a székükben.

A klasszikus megoldás a 3 2 1 elrendezés használata

3 2 1 relax ülőgarnitúra - Sadler

A 3 2 1 ülőgarnitúra alkalmazása esetén arra is kell gondolni, hogy beszélgető saroknak kiváló, de a TV nézéshez nehéz biztosítani minden ülőhely számára a megfelelő rálátást.

A sarokgarnitúra jól hasznosítja a teret

A képen egy Voyager relax sarokkanapé látható.

Relax kanapé dohányzó asztallal

Egy tipp a legtöbb téglalap alakú helyiségre: a bútorok leghosszabb darabját a leghosszabb falra célszerű elhelyezni. Ez az elhelyezés egy hosszú, keskeny szobában is jól működik.

Egy nappaliban, ahol a TV található, az emberek általában órákat töltenek ülve, amihez kényelmes, jó fejtámasszal rendelkező fotelre, mozis kanapéra van szükség. A TV néző szobába a jó választás az ülőgarnitúra relax funkciókkal.

Fontos méret, hogy a relax fotelt vagy a 3 személyes relax kanapét  milyen távol kell a falhoz elhelyezni, hogy a háttámal döntésekor a háttámla ne ütközzön bele a falba.
A "fal mellé állítható" rendszerű relax fotelek és relax kanapé ülések mechanizmusa a háttámla döntésekor az ülést előre csúsztatja, a háttámla felső éle közel egy függőleges síkban mozog. A "fal mellé állítható" rendszerű relax foteleket, relax kanapékat a faltól 10 - 20 cm távolságra helyezhetjük el. A hintáztatható és a felállást segítő fotelek esetében nics lehetőség arra, hogy a relax mechanizmus az ülést előre csúsztassa. A hintáztatható és a felállás segítő foteleket a faltól 25 - 40 cm távolságra kell elhelyezni.

Relax kanapé, relax fotel elhelyezési szempontjai TV nézéshez

 

Ha a nappaliban, ahol a TV található, relax fotelt, relax kanapét választ, akkor a fotel ill. a kanapé előtt szükség lesz a lábtartó számára helyre. A dönthető kanapék helyigényénél számításba kell venni, hogy ha kinyitjuk a lábtartót és ledöntjük a háttámlát, akkor a háttámla hátsó élétől milyen távolságra van a lábtartó külső éle.

Relax fotel lábtartó helyigénye

A kinyitott relax kanapé ülés vagy a kinyitott, ledöntött relax fotel lábtartó végének a minimális távolsága a faltól:
- legkisebb kinyitású fotel:           Tessin fotel 170 cm
- legkisebb kinyitású kanapé:      Voyager kanapé 168 cm
- legnagyobb kinyitású fotel:       Malone fotel 205 cm
- legnagyobb kinyitású kanapé:  Gilmore kanapé 180 cm

Nézze meg az alábbi példákat a különböző forgalmi mintaötletekhez.

 

Relax ülőgarnitúrával létrehozható a színvonalas beszélgető sziget

Relax ülőgarnitúra beszélgető sziget

A beszélgető sziget előnye, hogy az kanapék és a fotelek gyakorlatilag egy kört képeznek. Minden résztvevő egyidejűleg jól lát mindenkit, ideális kommunikációs kapcsolatot biztosít. A beszélgető sziget könnyen kialakítható a 3 2 1 ülőgarnitúrák elemeiből.

 

Beszélgető sarok

 

Relax ülőgarnitúra beszélgető sarok

A beszélgető sarok természetes megoldását a sarokkanapé kínálja. Nagyobb létszámnál a két széső ülésen helyet foglaló résztvevő már elég távol kerül egymástól, ezért csak kisebb létszámnál ajánlott ezen megoldás használata.

 

Nappali szoba átmenő forgalommal

 

Relax ülőgarnitúra elhelyezése a nappaliban

A legnehezebb a jó beszélgető sziget kialakítása, ha a nappali szoba egyben átmenő forgalmat is kezel. Előfordulhat, hogy éppen a személyes kommunikációs kapcsolatban lévő résztvevők között kell elmennie valakinek a családból, aki éppen nem vesz részt a beszélgetésben. Belátható, hogy ez nem ideális megoldás.

 

Javasoljuk, hogy készítsen egy egyszerű alaprajzot a berendezni tervezett szobáról és hozza el magával a Bemutatóterembe, hogy az eladó segíthessen Önnek megtalálni a megfelelő foteleket, kanapékat, az ülőgarnitúra legalkalmasabb szobába való illeszkedését.

Ismerje meg a való életben is a relax kanapék kinézetét, méreteit, elrendezési lehetőségeit a Bemutatóteremben!

A JÓBARÁTOK FOTEL által forgalmazott relax kanapék készletről is megvásárolhatók. Egy bútort nem elég csupán látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. A relax kanapék JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóteremben próbálhatók ki. Tekintse át a webáruház gazdag kínálatát, majd válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
A Bemutatótermben segítünk kiválasztani a megfelelő összeállítású relax ülőgarnitúrát.
Ismerje meg a számítógépen kiválasztott fotel ill. kanapé tényleges méreteit.
Próbálja ki, hogy mennyire kényelmes az Ön számára.
Az extra wellness funkciókat - például a légpárnás masszírozást - csak úgy tudja megismerni, értékelni, ha kipróbálja.
Vásároljon a raktári készletünkből - rövid időn belül házhoz szállítjuk.
Ha nem a készletről választja ki a megvásárolni tervezett relax ülőgarnitúrát, hanem az Ön által tervezett egyedi összeállítást szeretné megrendelni, a Bemutatóteremben a bemutató darabok és a kárpit minták segítségével kiválaszthatja a nappalija stílusához illeszkedő kárpitot, színeket.

3 2 1 relax ülőgarnitúra a Jóbarátok Fotel Bemutatóteremben
3 2 1 relax ülőgarnitúra a Jóbarátok Fotel Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem telefon nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat telefon hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713