TV fotel és relax üllőgarnitúra működési változatok

A JÓBARÁTOK FOTELEK és KANAPÉK közös tulajdonsága, hogy a lábtartó megemelhető és a  háttámla pihenéshez közel a vízszintesig dönthető. Ezen kívül a fotelek készülhetnek forgó - lengő változatban, valamint motoros működtetéssel. A motorral mozgatott fotelek különleges változata a felállást segítő senior fotel.

Hintáztatható TV fotelek

A fotel típus kedvelt tulajdonsága, hogy a teljes ellazulást segítően hintáztatható. A kifinomult Omega mozgató mechanizmus zajtalan működést biztosít. A fotel tökéletes kiegyensúlyozottsága folytán a hintázás már nagyon kis erő segítségével elindul.  Mivel a háttámla a kiinduló függőleges helyzetétől hátrafelé is mozog, ezen típusokat térbe állítva célszerű a szobában elhelyezni.

Hintáztatható TV fotel mechanizmus 

Fal mellé állítható TV fotelek

A fal mellé állítható TV fotelek mechanizmusa az ülőfelületet úgy mozgatja, hogy a háttámla az eredeti pozíciójától hátrébb nem mozdul, hanem a háttámla döntésekor az ülőfelület csúszik előre. Az ilyen mechanizmussal készült TV fotel a szoba falához  kb. 10 centiméterre  is elhelyezhető. Ez a típus nem hintáztatható, hiszen hintázáskor a háttámla a falba ütközhetne.

Fal mellé állítható TV fotel mechanizmus  

Forgó - lengve hintázó TV fotelek

A forgó TV fotelek mozgató mechanizmusa lehetővé teszi,hogy a fotelt 360 fokban körbe forgassuk. A "szokásos"  pihenést segítő funkciókon (hintázás, emelhető lábtartó, vízszintesig dönthető háttámla) túl a fotel szabadon bármely irányba forgatható, miáltal a nappali sokoldalú használatához kíváló lehetőségeket nyújt. A fotelben ülő fordulhat a TV felé, a nappali bevilágítást nyújtó panorámás ablak felé vagy a beszélgetősarok felé.

 

Forgó - lengő TV fotel mechanizmus

 

Motoros TV  fotelek

A motoros TV fotelek mechanizmusát a beépített kis elektromos motor mozgatja, ezért a kezelésük rendkívül könnyű. Egy gombnyomást követően a motor a lábtartót megemeli és ha igényeljük, a háttámlát közel a vizszintesig dönti. Mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja. Választható hintáztatható és nem hintázó típus is. A nem hintázó fotelekből a felállás könnyebb, mint a hintázó fotelekből ezért idősebb embereknek a nem hintázó típust ajánljuk.

Motoros TV  fotel mechanizmus  

Deréktámasz és fejtámla motor

Fontos innováció a TV fotelek építésében a deréktámasz beállítását, illetve a fejtámla mozgatását megoldó kis elektromos motorral mozgatott mechanizmusok beépítése a háttámlába. A deréktámasz mozgató motor segítségével a számunkra legkényelmesebb pozíciót kereshetjük meg, állíthatjuk be. A fejtámla megemelésére elsősorban a háttámla közel vízszintes helyzetében lehet szükségünk, amikor a fekvő pozícióban már nem látjuk a TV - t. A fejtámla megemelésével ismét TV néző pozícióba kerülönk.

Deréktámasz - fejtámla mechanizmus

Felállást segítő TV fotelek

A felállást segítő TV fotelek speciális motoros működtetésű TV fotelek. A fotel felállást segítő mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. A motor elindításával a fotel megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen. Természetesen a motor a mozgató mechanizmus  működtetését is megoldja. Egy gombnyomást követően a motor a lábtartót megemeli és a háttámlát kissé hátra dönti. Mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja. A felállást segítő senior TV fotelt különösen ajánljuk mindazoknak, akik nehezen mozognak.

Felállást segítő TV fotel mechanizmus 

Az amerikai gyártású masszív fotelek és kanapék a nagyobb súlyú emberek kényelmét is megbízhatóan szolgálják.

Alkatrész vásárlás

Néhány relax mechanizmus alkatrész a Bemutatóteremben megvásárolható.
Ide kattinva tekintse meg a megvásárolható alkatrészek választékát!

Ha bármi kérdése van, hívjon, keressen bennünket:

Nyitvatartási időben Bemutatóterem telefon:                        0630 501 1765

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között:    0630 986 3713

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu