Relax fotel blog

Az ülőgarnitúra beszélgetés barát elhelyezése a nappaliban

Az ülőgarnitúra beszélgetés barát elhelyezése a nappaliban

Olyan legyen az ülőgarnitúra elhelyezése, hogy ösztönözze a beszélgetést!

A jó beszélgető sarokban olyan módon vannak eljelyezve a fotelek, kanapék, hogy beszélgetésre ösztönözzenek. A társaságot összehozó térbeli helyzetet célszerű megtervezni, miközben a szobában megteremti a komfortos helyfoglalás körülményeit.

A jó társalgási területnek többféle megjelenése lehet.

Egyik kedvelt változat, mikor egy kanapé és két fotel vesz körül egy dohányzóasztalt (3 1 1 ülőgarnitúra).

3 1 1 ülőgarnitúra

Másik lehetőség két-négy fotel egy dohányzóasztal vagy zsámoly köré csoportosítva.

Relax fotelekkel beszélgető sarok

Ha a nappaliban nagyobb térrel rendelkezik, megpróbálható egy gyerekbarát több üléses társalgási területet kialakítása a szoba közepén.

Relax sarokkanapéval gyerekbarát beszélgető tér

Általában jó megoldás a relax sarokkanapé. A sarokkanapé az egymás melletti ülésekkel impozáns látványt nyújt, meghatározza a nappali szoba kinézetét.
A sarokkanapé jól hasznosítja a teret. A kanapék ülőhelyein túl a sarokelem plusz egy ülőhelyet biztosít.

3 2 1 relax ülőgarnitúra

A beszélgetésekre alkalmas hely létrehozására kiváló megoldás a 3 2 1 ülőgarnitúra. A 3 2 1 ülőgarnitúra 3 személyes relax kanapé, 2 személyes relax kanapé és relax fotel együttese.
A háromféle ülőbútor változatos eljelyezési lehetőségeket kínál, amely különösen akkor fontos, ha nem egy teljesen üre szoba berendezéséhez vásárolunk ülőgarnitúrát.

A relax fotelek, a relax kanapék használata javítja a beszélgetésre összegyűlő emberek kényelmét, segíti a nagyobb időtartamű ülve maradást

Kellemetlen, ha az érdekes beszélgetés folyását időről időre megszakítja egyik másik résztvevő felállása, mert a kényelmetlen ülőalkalmatosságon nem igazán érzi jól magát. A relax fotelek, relax kanapék kényelme segít oldani ezt a problémát.

A relax ülőgarnitúra a kivételes kényelem érzését hozza el az otthonunkba. A relax ülőgarnitúrák fontos tulajdonsága, hogy az ülések lábtartói megemelhetők és a háttámlái közel a vízszintesig dönthetők. Mind a lábtartó az üléssel, mind az ülés a háttámlával szöget zár be, mert az ember izületei számára ez sokkal természetesebb, kényelmesebb, mintha ez a három elem egymással síkot képezne. A relax ülőgarnitúrák ülései gyakorlatilag azt a kényelmes, ergonomikus pozíciót biztosítják, amit az amerikai űrhajósok is elfoglalnak az űrhajó kilövése alatt.

Relax pozícióban az amerikai űrhajósok

Relax pozícióban az amerikai űrhajósok

A relax ülőgarnitúrák előnyei a hagyományos fix állású ülőgarnitúrákkal szemben

Az emberi test alakjához igazodó párnázat
A hagyományos ill. svéd design stílusú ülőbútorok hasábokból összeálló párnázatával szemben a relax ülőgarnitúrák foteljei, kanapé ülései párnázata az emberi test alakjához igazodik, mintegy körül öleli a beleülőt.

Integrált lábtartó
A relax ülőgarnitúrák foteljei, kanapéi a lábat pihentető lábtartót egy bútorba integrálva, kényelmesen kezelhetően biztosítják. Nincs szükség külön lábtartó zsámolyra.

Lábtartós fotel - kényelmes ülés beszélgatéshez - Cloud

Lábtartós fotel - kényelmes ülés beszélgetéshez - Cloud

24 órás üléskomfort a zavartalan kényelem érdekében
Ha sokáig ülünk a hagyományos fotelen, kanapén, a terhelés alatt lévő testrészek izomzata elfárad, zsibbadni kezd. A csúcskategóriás amerikai relax ülőgarnitúrák ülésein 24 órát ülve is ugyanazt az üléskomfortot élvezhetjük, mint a beleüléskor. Két fontos tényező biztosítja a 24 órás ülés komfortot:
- a testsúly terhelésének széles, egyenletes elosztása az ülés és a háttámla felületén, valamint
- az ülés és a háttámla jó átszellőzése.

24 órás üléskomfort

A fenti képre kattintva ismerje meg a 24 órás üléskomfort megteremtésének a titkait

Elfoglatsághoz alkalmazkodó üléspozíció
A relax ülőgarnitúrák foteljein, kanapéin más és más üléspozíciót vehetünk fel, ha más és más az elfoglaltságunk. Ha vendéget fogadunk és a tiszteletünket akarjuk kimutatni, akkor bezárjuk a háttámlát, leeresztjük a lábtartót. Ha olvasunk, a lábtartót megemeljük, de a háttámlát nem döntjük.

Kényelmes relax sarokkanapé - Escape

Kényelmes relax sarokkanapé