Relax fotel blog

Ülőgarnitúra választás panel lakásba

Ülőgarnitúra választás panel lakásba

Ülőgarnitúra választás panel lakásba

Ha panel lakásban vagy más kisebb lakásban él, akkor a megfelelő űlőgarnitúra kiválasztásakor érdemes néhány fontos szempontot átgondolni.

Az alábbi szempontok átgondolását ajánljuk a figyelmébe:

1. Ülőgarnitúra méretei

A kis lakásokban általában kisebb bútorokra van szükség, így érdemes olyan ülőgarnitúrát választani, amelynek kisebb méretei vannak, és nem foglalja el az összes helyet a nappaliban.
Ha egy termékünk oldalát nézi, az oldal aljára gördítve áttekintheti az éppen nézett kanapé vagy fotel befoglaló méreteit.
A szobáról, ahol az ülőgarnitúrát elhelyezni tervezi, célszerű egy méretarányos alaprajzot készíteni, majd a vásárolni kívánt kanapé rajzát az alaprajzba beillesztve ellenőrizni az elrendezést.
A hagyományos 3 2 1 összetételű ülőgarnitúrák között a Preston ülügarnitúra kanapéi, foteljei foglalják el a legkisebb helyet.
Relax ülőgarnitúra - Preston
Relax ülőgarnitúra - Preston

2. Helytakarékosság

Ha több ember számára szeretnél ülőhelyet biztosítani, akkor okos megoldás lehet a sarokkanapé. A JÓBARÁTOK sarokgarnitúrák sarokelemei a kanapék ülésein túl plusz egy ülőhelyet biztosítanak.
Jelenleg a következő garnitúrák rendelkeznek sarokkanapé választási lehetőséggel:
- Elliot relax sarokgarnitúra
- Voyager relax ülőgarnitúra
- McPherson moduláris ülőgarnitúra
- Escape moduláris ülőgarnitúra

Panel lakásba ideális a kisméretű sarokkanapé. A választékunkból az Elliot sarokkanapé a legkisebb méretű.
L alakú sarokkanapé - Elliot
Az Elliot L alakú sarokkanapé befoglaló mérete: 260 X 230 cm


A Bemutatóteremben megtekintheti, raktárról vásárolható a Voyager motoros sarokgarnitúra.
Sarokkanapé - Voyager
A Voyager L alakú sarokgarnitúra egy 3 személyes kanapéból, egy két személyes mozis - italtartós kanapéból és az összekötő sarokelemből áll. A sarokgarnitúra befoglaló mérete: 363 X 340 cm

A McPherson moduláris ülőgarnitúra elemeiből egyéni összeállítású sarokkanapék vásárolhatók
L alakú sarokkanapé - McPherson
A fenti képen látható L alakú sarokkanapé befoglaló mérete: 347 X 318 cm.
Jöjjön el a Bemutatóterembe és nézze meg, próbálja ki az McPherson moduláris ülőgarnitúra foteljeit, üléseit.

4. Beszállíthatóság

Kis lakásoknál fontos szempont, hogy az esetleg szűk ajtókon, folyosókon is beszállítható legyen az ülőgarnitúra. A megoldást a helyszínen szerelhető ülőgarnitúrák nyújtják. A Gimore, a Tessin és a Preston európai gyártású ülőgarnitúrák 3 személyes kanapéi ülésekre bontva szállíthatók, sőt, az ülések háttámlája is leszerelhető. A helyszínen szerelhető kanapékat a bútorszállítóink már bent a szobában szerelik össze.
Helyszínen szerelhető három személyes kanapé - Preston
Helyszínen szerelhető három személyes kanapé - Preston

A hagyományos nagyméretű kanapékkal szemben szintén könnyebben kezelhetők a moduláris ülőgarnitúrák.
Jelenleg két moduláris ülőgarnitúrát kinálunk, az amerikai gyártású McPherson garnitúrát és a szintén amerikai Escape wellness ülőgarnitúrát.
Moduláris wellness ülőgarnitúra - Escape
Az Escape moduláris wellness garnitúra elemei külön csomagolva, önállóan szállíthatók. A garnitúrát a szobában az egyes elemeket egyszerűen összekapcsolva építhetjük össze.

4. Többcélú használhatóság

Fontos, hogy az ülőgarnitúra ne csak szép legyen, hanem funkcionális is. Választható olyan kanapé, amely akár ággyá is átalakítható, így ha vendégeid érkeznek, akkor könnyedén elszállásolhatod őket.
Ágyazható kanapé - Tessin
Ágyazható kanapé - Tessin

4. Kárpitozás anyaga

Az ülőgarnitúrák különböző kárpit anyagokkal készülhetnek, mint például bőrből, textil bőrből vagy szövetből. Fontos, hogy olyan anyagot válassz, amely könnyen tisztítható, strapabíró és megfelel a lakásod stílusának.

5. Kárpitozás színe

A kis lakásokban érdemes világosabb színeket választani, mivel ezek optikailag növelik a térérzetet. A színek közül a szürke, a fehér, a bézs és a pasztell árnyalatok ajánlottak.
Kanapé bézs színű szövettel - Westport
Kanapé bézs színű szövettel

5. Ergonómia

Az ülőgarnitúra kényelme nagyon fontos, hiszen a nappaliban töltött időnk nagy részét ezen a bútordarabon ülve töltjük. Válassz olyan ülőgarnitúrát, amelynek kényelmes az ülésmélysége és magassága, valamint a párnázása is megfelelő.
Ha érzékeny a derekad, válassz olyan wellness ülőgarnitúrát, ahol az ülések háttámlája állítható.
Wellness kanapé - Palmer
Wellness kanapé - Palmer

6. Rugalmasság

Az ülőgarnitúra elhelyezése és használata sokszor változhat, ezért olyan ülőgarnitúrát válassz, amely könnyen áthelyezhető, átrendezhető. Célszerű mérlegelni, hogy esetleg a moduláris ülőgarnitúra a legjobb választás.
Moduláris ülőgarnitúra foteljei - McPherson
Moduláris ülőgarnitúra foteljei - McPherson