Relax fotel blog

Zero gravity fotel a jó egészségért

Zero gravity fotel a jó egészségért

A zero gravity fotelek óvják az Ön egészségét

A zero gravity fotel specialitása, hogy a fotel lábtartója extra magasra emelhető. A lábak magasra emelése pihenteti a lábakat, csökkenti a lábak vénáiban a vérnyomást, segíti megelőzni a visszerek kialakulását.

A zéró gravitációs fotel pihentető, kényeztető ülőbútor, több fontos egészségügyi előnyt biztosít.

A képen is látható, hogy a zero garavity wellness fotel lábtartója extra magasra emelhető. A lábak magasra emelése pihenteti a lábakat, csökkenti a lábak vénáiban a vérnyomást, segíti megelőzni a visszerek kialakulását.

Zero gravity pozíció - Relaxer

Javítja a vérkeringést

A zéró gravitációs fotel előnye, hogy javíthatja a vérkeringést. Amikor a lábait a zéró gravitációs helyzetbe felemeli, a szíve könnyebben tudja pumpálni a vért az egész testben. Amikor a szívének nem kell olyan erősen pumpálnia, az egész teste jobban működik.

Javul a tüdőkapacitás és a tüdőfunkció

A zéró gravitációs pozíció további előnye, hogy javíthatja a tüdőkapacitást és - funkciót. Tüdeje nem csak a jobb vérkeringés miatt kapja meg a szükséges vért, hanem maga a pozíció miatt is jobban fog működni. A rekeszizom segíti a mellkas kitágulását, ami lehetővé teszi, hogy a tüdő megteljen levegővel. Amikor súlytalansági helyzetben van, a rekeszizom még jobban ki tud tágulni, hogy a tüdőbe több oxigén jusson be. Ezek a mély lélegzetvételek tökéletesek a relaxációhoz, és több oxigént juttatnak az egész testbe. A mélylégzés és a zéró gravitációs fekvőhelyen való pihenés hatására teljesen új embernek érezheti magát.

Csökkenti ízületi duzzanatokat

A jobb vérkeringés segíthet csökkenteni az ízületi duzzanatot és az olyan állapotokból eredő fájdalmat, mint például az ízületi gyulladás. A Northwest Float Center szerint, amely egy olyan gyógyfürdő, ahol az emberek súlytalanul lebeghetnek a vízben, "a lebegőkamrákban lévő páciensek jelentős javulásról számolnak be az izom- és ízületi fájdalmak terén, függetlenül attól, hogy a fájdalom sérülés, genetikai hajlam vagy stressz okozta". Hasonló hatást figyeltek meg a súlytalansági nyugágyaknál is.

Csökkenti a hátfájást

Ha hátfájástól szenved, a zéró gravitációs fotel jót tehet. Mivel a testsúly egyenletesen oszlik el, nem terheli annyira a hát alsó részét, mint amikor egy normál székben ül, vagy áll, vagy a mindennapi életet éli.

Csökkenti a gerincvelő kompressziót

A nap folyamán nagy nyomást gyakorolunk a hátunkra és a gerincoszlopunkra. Akár napi 8 órát ülünk a munkahelyünkön, akár az autóban görnyedünk a napi ingázás során, akár ügyeket intézünk, vagy egész nap talpon állunk, a hátunk sok terhelést kap. Mindez a gerincvelő összenyomásához vezethet, ami fájdalmat vagy merevséget okozhat a nyakban, derékban, zsibbadást a lábakban, kezekben és karokban, valamint egyéb tüneteket. A zéró gravitációs fotel segít enyhíteni ezt a kompressziót azáltal, hogy leveszik a súlyt a gerincről.

Minden funkció könnyen kezelhető a telefonzsinóros irányító panel segítségével,  amely a fotel oldalán található zsebben tárolható.

A zero gravity fotel egyben wellness fotel is

Főbb szolgáltatásai:

- Külön állítható lábtartó és háttámla
- Motoros fejtámla
- Légpárnás deréktámasz
- 3D légpárnás terápiás masszázs
- Fűtött ülés és háttámla

A Zero gravity fotelek használati lehetőségei, wellness funkciói módjai

Olvasó fotel - lábtartó vizszintes, a háttámla alaphelyzetben van

Zero gravity fotel olvasó pozícióban - Nirvana

TV néző fotel - a lábtartó közel vízszintes, a háttámla közepesen hátra dől

TV néző pozíció - Relaxer

Fekvő - szundikáló pozíció - a lábtartó vízszintes, a háttámla fekvő helyzetig döntve

Fekvő - szundikáló pozíció - Longevity

 

Felállást segítő pozíció - a relax mechanizmus megemeli és előre dönti az ülést
A Longevity két motoros zero gravity fotel egyben felállást segítő fotel is.

Felállást segítő pozíció - Longevity

Relax mechanizmus működése

A zero gravity fotelek ülését és a lábtartót két elektromos motor mozgatja. Az egyik motor megemeli a lábtartót, valamint a záró gomb megnyomására becsukja. A másik motor segítségével a teljes ülést lehet hátra dönteni egészen a háttámla vízszintes helyzetéig.
Mikor a lábtartó a vízszintes helyzet fölé emelkedik, a lábak a szív szintje fölé emelkednek, és a testsúly egyenletesen oszlik el a gerinc mentén. Drasztikusan csökken a gerinc alsó csigolyáira nehezedő nyomás, valamint ez a testhelyzet elősegíti a jobb vérkeringést.

A vezérlő panelen a lábtartó és az ülés mozgatásához két gombpár található: az egyik nyitja a mechanizmust, a másik zárja a mechanizmust.
A motoros működtetés kedvező tulajdonsága, hogy a mechanizmus a motor leállítása után bármely közbenső helyzetet szilárdan megtart.

Ergonómikus ülés beállítás - motorosan állítható fejtámla és légpárnás deréktámasz

Az amerikai gyártású wellness fotelekben a fejtámla és a deréktámasz a háttámlához képes egy - egy kis elektromos motor segítségével mozgatható.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét.
Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz.

Légpárnás deréktámasz

A zero gravity wellness fotelekben a légpárnás deréktámasz beállítását egy kis motoros légkompresszorral felfúvott párnák végzik. A légpárnás deréktámasz előnye a mechanikusan állíthatóhoz képest, hogy ergonomikusabb háttámlát formáz, valamint a légpárna rugalmasságával tovább javítja a kényelmet.

Légpárnás massszírozás - igazi wellness funkció

Az amerikai gyártású zero gravity wellness fotelek háttámlájában motoros kompresszorral fúvott kis légpárnák masszírozzák a belelülő embert. A kezelőpanelen három különféle program indítható.

További wellness funkció: fűthető ülés

Az amerikai mérnökök a wellness kategóriájú fotelekbe minden olyan tulajdonságot beépítettek, ami egy fotelben a pihenést szolgálhatja. A motoros deréktámasz és fejtámla egészségvédelmi funkcióin túl a full extrás relax fotel ülőfelülete és a háttámla derék része szabályozható erősséggel fűthető.

Zero gravity fotel távvezérlő gombjai - Relaxer

USB töltő port

A zero gravity fotel távvezérlő paneljén USB töltő aljzat található. A normál méretű USB aljzatba bedugva a töltő kábelt tölthetjük a mobiltelefonunkat, a tabletet.

Extra kényelmes ülés

Az amerikai fotelek extra kényelmes üléssel készülnek. Dupla fémrugós szerkezet: A fotel ülésszerkezet alapjai szilárd fém keretre boltozatosan szerelt hullám rugók. A föléjük szerelt több mint 50 független textilzsákba elhelyezett fém tekercsrugó (zsákrugók) biztosítja, hogy az Amos fotelek ülésszerkezete a testfelületen egyenletesen ossza el a terhelést, ezzel a legkényelmesebb üléskomfortot biztosítsa. A fémrugós szerkezet egyben a jó szellőzést is szolgálja. Komfort gél réteg: A fotelek ülőfelület kárpitozása alatt komfort gél réteg kerül beépítésre. A komfort gél (gel-infused memory foam) a test alakjához rugalmasan idomuló, a terheléselosztást tovább finomító réteg. A komfort gél a NASA által az űrhajózási csomagolás számára kifejlesztett memória hab emberi kényelem orientáltan továbbfejlesztett változata, amely a gél töltet hatására a hőt jobban vezeti, ezzel is segíwellnesse, hogy az ülést tartósan használhassuk.

Magazin zseb

A wellness fotelek oldalán a kárpitban kialakítva magazin zseb található. Itt tartható a mechanizmus elektronikus kezelő panelje és iide lehet tenni azokat a tárgyakat, amelyeket a fotelből gyorsan szeretnénk elérni. Itt tárolhatók az olvasott újságok, könyvek, az olvasó szenüveg és a TV távirányítója is.

Jó légáteresztő kárpit

A wellness fotelek belül üreges váza és a különlegesen sima, puha tapintású kárpitok együttesen biztosítják a hosszútávú tartózkodást lehetővé tévő légáteresztést, szellőzést.

Zero gravity funkcióval rendelkező fotelek

- Relaxer zero gravity fotel
- Nirvana zero gravity fotel
- Longevity két motoros felállást segítő fotel