Relax fotel blog

A felállást segítő fotel segíti, kényelmesebbé teszi az idősebb emberek életét

2023.07.15 14:32
A felállást segítő fotel segíti, kényelmesebbé teszi az idősebb emberek életét

A felállást segítő fotel segíti, kényelmesebbé teszi az idősebb emberek életét

A felállást segítő fotel könnyűvé teszi az idős ember számára a felállást, mivel nincs szükség nagyobb fizikai erőfeszítésre. Az elektromotoros mechanizmus segíti a fotel használóját a lábak megfelelő pozícióba emelésében, így a felállás egyszerűbbé és kényelmesebbé válik.

A felállást segítő fotelek nagyszerű lehetőséget nyújtanak az idősebb emberek számára, akiknek nehézséget jelenthet a fotelből való felállás. A felállást segítő fotel olyan speciális fotel, amely elektromosan vagy mechanikusan képes emelkedni és leereszkedni, ezáltal segítve az ülőhelyről történő felállást.

Felállást segítő fotel - Longevity
Felállást segítő fotel - Longevity


Az idősek számára készülő felállást segítő fotelek speciális motoros relax fotelek. A fotel felállást segítő mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. Az elektromos motor elindításával a fotel megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen.
A motoros felállást segítő fotel egyben TV fotel, relax fotel is. A fotel elektromos motorja nyitja a lábtartót, dönti a háttámlát. A mechanizmus először a lábtartót emeli és kissé megdönti a háttámlát. Ez a TV néző pozíció.
Majd a motort tovább működtetve a fotel közel a vízszintesig dönti a háttámlát. Ez a pihenő, szundító pozíció.
A motoros mechanizmus mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja.
A kétmotoros felállást segítő fotelek lábtartóját és a háttámláját külön - külön elektromos motor mozgatja. A megoldás előnye, hogy a lábtartó és a háttámla egymástól függetlenül a kívánt helyzetbe állítható.
A legújabb felállást segítő foteleken motorosan állítható a deréktámasz és a fejtámla.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét.
Sok idős embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motoros deréktámasz.
A felállást segítő fotelt különösen ajánljuk mindazoknak, akik nehezen mozognak.

Felállást segítő fotel
Felállást segítő fotel

Modern fotel a nagymama és a nagypapa számára

Gyermekkorunk békebeli hangulatát idézi, amikor azt látjuk, hogy a fotelben ülő nagypapa szeretettel mesél az összegyűlt unokáknak, akik közben tágra nyílt szemekkel, csodálkozva hallgatják. De ma már a régi, megkopott bútorok helyén a modern, felállást segítő fotelek is állhatnak. A JÓBARÁTOK FOTEL Bemutatóteremben megtekinthető, kipróbálható felállást segítő fotelek kényelmet és hasznos funkcionalitást biztosítanak az idősebb emberek számára. Az idősebb emberek számára kitűnő választás a felállást segítő fotel, mert mszámtalan funkcióval van felruházva, ami egytől-egyig a használója kényelmét hivatottak biztosítani.

A kényelmes felállás segítő fotel az időseknek extra komfortot nyújt

Az ízületi problémák már fiatalabb korban is megjelenhetnek, azonban az idősebbeket ezek még inkább érintik. A felállást segítő fotel időseknek így több, mint egy remek ülőalkalmatosság. Sokszor halljuk a korosabb emberektől, hogy már kis idő után kényelmetlen nekik az ülés, ráadásul egy süppedős, terebélyes fotelből alig bírnak felállni. A relax fotelek tervezői gondoltak az idősebbek igényeire és olyan fotel típust alkottak meg, amelyek minden szempontból a segítségükre lesznek. Egy felállást segítő kényelmes fotel ugyanis motorosan emelhető lábtartóval és motorosan dönthető háttámlával, valamint felállást segítő funkcióval rendelkezik. Ez utóbbival senkinek nem kell attól tartania, hogy egy film vagy műsor megtekintése után a fotelben „ragad” vagy percekig fog azzal bajlódni, hogy felálljon belőle.

A következőkben az Ön számára legjobb felállást segítő fotel kiválasztásához szeretnénk segítséget nyújtani

Melyek a legfontosabb szempontok, fotel tulajdonságok, amelyek ha illeszkednek az Ön adottságaihoz, akkor kedvelni fogja a kiválasztott fotelt?
Ne sajnálja a néhány percet, tekintse át a fontos fotel választási szempontokat!

Háttámla magassága
A fekvő fotel háttámla magassága alkalmazkodjon a tesmagasságunkhoz!

Ha a fotel háttámlája nem elég magas, mikor a háttámlát hátradöntjük, pihenni hátradőlünk a fotelben, a túl alacsony háttámla nem támasztja a fejet, fárasztó megfeszülésre készteti a nyakizmokat.

Ha a fotel háttámlája túl magas, mikor a fotelben hátradőlünk, a fejet a háttámla előre nyomja, felesleges feszültségnek kitéve meggörbíti a gerincet.

A testmagassághoz optimális háttámla magasságú fotelt célszerű választani.
Az általunk kínált legalacsonyabb fotel háttámlája 100 cm magas, a legmagasabb fotel háttámlája 130 cm.

TV fotel háttámla magasság

A számítógép képernyőjén baloldalt található, a mobiltelefonon a képernyő felső részén található szűrő "Háttámla magassága" csúszkája segítségével válassza ki a testmagasságához illeszkedő felállást segítő fotel típusokat!

Teherbírás
A felállást segítő fotel teherbírása legyen összhangban a testsúlyunkkal!

Ha a fotel a testsúlyunknál kisebb terhelésre van méretezve, az ülés rugók összelapulnak, a poliuretán hab lemezzel készült ülések belapulnak, elvesztik a rugalmasságukat. A teljes testsúly kis területre koncentrálódik, folyamatos a statitkus terhelés a far izmaiban, nem pihenünk, hanem fáradunk. Ez a "fapados" hatás.

TV fotel ülés keménység

Hasonló a helyzet, ha a testsúlyunknál nagyobb terhelésre méretezett fotelbe ülünk le. A keményebbre hangolt rugók nem lapulnak le, hasonlóan kemény felületet adnak, mint a túlterheltek.

A felállást segítő fotelek terhelhetősége a 120 - 150 kg tartományt öleli fel.

A felállást segítő fotelek terhelhetőségi sorozata:
- Preston, Soddy - 120 kg
- Oliver, Warner- 130 kg

- Omni - 150 kg

A számítógép képernyőjén baloldalt található, a mobiltelefonon a képernyő felső részén található szűrő "Terhelhetőség" csúszkája segítségével válassza ki a testsúlyához illeszkedő felállást segítő fotel típusokat!

Ülőfelület mélysége

A fotel háttámlája akkor fogja a derekunkat megtámasztani, ha a fotelbe beleülve a hátunk a háttámlához ér

Fotel ülőfelület mélysége: a háttámla és az ülés első széle közötti távolság.
A megfelelő ülés mélység megegyezik a comb hosszával. Megfelelő az ülés mélysége, ha a térdhajlat és a lábszár hátsó oldala nem éri el az ülés elülső szélét, hogy elkerüljük a térdhajlatban futó erek és idegek leszorítását.

Felállást segítő fotel ülés mélység
Felállást segítő fotel ülés mélység

A felállást segítő fotelek ülés mélysége a 48 - 56 cm tartományt üleli fel.
A legkisebb ülőfelület mélységgel a Patriot felállást segítő fotel rendelkezik: 48 cm
Legnagyobb az ülőfelület mélysége az Omni XXL méretű felállást segítő fotelen: 56 cm

A számítógép képernyőjén baloldalt található, a mobiltelefonon a képernyő felső részén található szűrő "Ülőfelület mélysége" csúszkája segítségével válassza ki a testméreteihez illeszkedő felállást segítő fotel típusokat!

Felállást segítő fotelek működése

A felállást segítő fotel sepciális motoros relax fotel. A felállást segítő fotelek mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. Az egymotoros típusoknál a motor elindításával kinyílik a lábtartó, majd amikor már kb. 60 fokos szögben áll, akkor a motor a háttámlát is dönteni kezdi. Ez a pozíció a TV néző pozíció. Ha a nyitás gombot tovább nyomjuk, akkor a motor a lábtartót vízszintesig emeli, a háttámlát pedig közel a vízszintesig hátra dönti. Ez a pihenő, szundikáló pozíció. Ha a fotel zárás gombját nyomjuk, akkor a motor először visszaállítja a háttámlát és becsukja a lábtartót, majd a gombot tovább nyomva a fotel ülése megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen. A fotel mozgató mechanizmusa szilárdan megtartja mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit is.

Felállást segítő fotel pozíciók

A mechanizmus a leülést is segíti

Ha a fotelből való felállás után a fotelt nem visszük vissza az alaphelyzetébe, hanem az ülés felemelve és kissé előredöntve marad, akkor a leülés segítésére is használhatjuk. Nem kell a fotelbe belehuppanni, hanem az ülésnek nekitámaszkodva a motor használatával lassan, fokozatosan lehet az ülést alappozícióba leereszteni.

A felállást segitő fotel a leülést is segíti
A felállást segitő fotel a leülést is segíti

Felállást segítő XXL relax fotel

A felállást segítő relax fotelt különösen ajánljuk mindazoknak, akik nehezen mozognak.

A felállást segítő relax fotelek speciális motoros működtetésű relax fotelek. A fotel felállást segítő mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. A motor elindításával a fotel megemelkedik és az ülés kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen. Természetesen a motor a mozgató mechanizmus  működtetését is megoldja. Egy másik gomb megnyomását követően a motor a lábtartót megemeli és a háttámlát kissé hátra dönti. Mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja.
Az ülést megemelő mechanizmust elektromos motor mozgatja - ez kézi karral nem oldható meg. Az elektromos motorhoz természetesen villamos áramot kell biztosítani. A villamos áram jöhet a konnektorból vagy a felállást segítő fotelt akkumlátorral lehet ellátni. Az amerikai gyártású 
felállást segítő fotelek tápegysége biztonsági áramellátást biztosító elemtartóval van ellátva. Ha netán áramszünet következne be, az elemek biztosítják a fotel elektromos mechanizmusának a működtetését, hogy a fotelből gond nélkül fel lehessen állni.

XXL felállást segítő fotel - Omni

A felállást segítő fotelek között az Omni fotel biztosít XXL terhelhetőséget.

A két motoros működés oldja meg a lábtartó és hátámla tetszőleges beállítását

A két motoros felállást segítő fotelek mechanizmusát kis elektromos motorok mozgatják. A lábtartót mozgató motor elindításával a fotel lábtartója megemelkedik és beállíthatjuk a számunkra legkényelmesebb pozíciót. A háttámlát mozgató motor működtetésével a kívánt helyzetiig, de akár a szundikálást segítő közel fekvő helyzetig dönthetjük. Az egy motoros felállást segítő fotelektől eltérően a lábtartó és a háttámla egymástól függetlenül mozgatható, a fotelben ülő számára a legkényelmesebb helyzetbe állítható. A lábtartót és a háttámlát mozgató motorok könnyen kezelhetőek a telefonzsinóros kezelőpanel segítségével.

 Két motoros felállást segítő fotel - Warner
Két motoros felállást segítő fotel - Warner

ÚJDONSÁG - motorosan állítható fejtámla és deréktámasz felállást segítő fotelen

Az amerikai felállást segítő fotelek egyik hasznos újdonsága, hogy a fejtámla és a deréktámasz a háttámlához képes egy - egy kis elektromos motor segítségével állítható be.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét. Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motorosan beállítható deréktámasz. A lábtartó és a háttámla mozgatását, valamint a deréktámasz és a fejtámla beállítását a telefonzsinóros távirányítóval lehet kezelni.

Két motoros felállást segítő fotel távirányító gombjai
Két motoros felállást segítő fotel távirányító gombjai

Zero garavity funkció - segít megelőzni a visszerek kialakulását

A választékba újonnan bekerült Longevity felállást segítő fotel háttámlája mélyre dönthető, a lábtartója magasra emelhető. A lábak magasra emelése pihenteti a lábakat, csökkenti a lábak vénáiban a vérnyomást, segíti megelőzni a visszerek kialakulását.

Zero gravity funkció

Extra kényelmes ülés

Az amerikai gyártású felállást segítő fotelek extra kényelmes üléssel készülnek. Dupla fémrugós ülés szerkezet: Az ülés szerkezet alapja szilárd fém keretre boltozatosan szerelt hullám rugók. A föléjük szerelt több mint 50 független textilzsákba elhelyezett fém tekercsrugó (zsákrugók) biztosítja, hogy az ülés szerkezet a testfelületen egyenletesen ossza el a terhelést, ezzel a legkényelmesebb üléskomfortot biztosítsa. A Patriot fémrugós ülés szerkezete egyben a jó szellőzést is szolgálja.

Komfort gél réteg: Az ülőfelület kárpitozása alatt komfort gél réteg kerül beépítésre. A komfort gél (gel-infused memory foam) a test alakjához rugalmasan idomuló, a terheléselosztást tovább finomító réteg. A komfort gél a NASA által az űrhajózási csomagolás számára kifejlesztett memória hab emberi kényelem orientáltan továbbfejlesztett változata, amely a gél töltet hatására a hőt jobban vezeti, ezzel is segítve, hogy a Patriot ülését tartósan használhassuk.

Magazin zseb

A felállást segítő fotelek oldalán a kárpitban kialakítva magazin zseb található. Itt tartható a mechanizmus elektronikus kezelő panelje és itt tárolhatók az olvasott újságok, könyvek és a TV távirányítója.

Masszázs funkció, ülés fűtés

Néhány amerikai felállást segítő fotel masszázs funkcióval és ülésfűtéssel is fel van szerelve. A fotel háttámlájába és az ülésbe vibrációs masszázs mechanizmus kerül beépítésre. A kezelő panel segítségével változtatható a vibráció jellege és intenzitása. A téli estéken különösen hasznos több fokozatú ülés fűtés az ülőfelületet és a háttámlát derék magasságig fűti.

Felállást segítő fotel masszázs funkció távirányító
Felállást segítő fotel masszázs funkció távirányító

24 órás üléskomfort

A beleülő embert a felállást segítő fotel párnázata körül öleli. Az amerikai gyártású felállást segítő fotelek ülése a legmagasabb szintű kényelmet szolgáltató zsákos rugókkal készül. Az ülőfelület kényelmes puhaságát és a kárpit szövet feszessségét a rostszálas párnázat biztosítja. A háttámla lazára fúvott rostszálas párnája különösen lágy, kellemes támaszt nyújt. Párnázott karjai úgy vannak kialakítva, hogy ideális pozícióban támasszák meg karjait.
A szövet kárpitok puhák, kellemes tapintásúak és jó légáteresztők. A belül üreges váz és a jó légáteresztő kárpit együttesen biztosítják a hosszútávú tartózkodást lehetővé tévő légáteresztést, szellőzést.

Amerikai felállást segítő fotelhez biztonsági tápegység

Az amerikai felállást segítő fotelek tápegysége biztonsági áramellátást biztosító elemekhez elemtartóval van ellátva.

Felállást segítő fotelhez biztonsági tápegység
Felállást segítő fotelhez biztonsági tápegység

Az elemtartó két db 9V - os tartós elem fogadására van felkészítve.
Ha netán áramszünet következne be, az elemek biztosítják a fotel elektromos mechanizmusának a működtetését. A kapacitásuk arra elég, hogy a fotel háttámláját egy alkalommal felemeljük, a lábtartót bezárjuk - olyan helyzetbe hozzuk, hogy a fotelből kényelmesen fel lehessen állni.

Állványos asztal - hasznos kiegészítő a felállást segítő fotelekhez

A felállást segítő fotelekhez illeszkedő állványos asztal barna diófa erezetű asztallappal  vásárolható meg.

Felállást segítő fotelhez állványos kisasztal
Felállást segítő fotelhez állványos kisasztal

Az állványos asztalt a felállás segítő fotelekhez tervezték. A fém váza úgy van kialakítva, hogy a görgőkkel szerelt talpai a fotel mellé betolhatók, hogy az asztallap az ülés fölé állítható legyen. Az állvány talpa önbeálló bútor görgőkön támaszkodik. Segítségükkel könnyen mozgatható, ha már nincs rá szükség a felállás segítő foteltől elhúzható. A görgők közül kettő rögzíthető, hogy megakadályozhassuk az állvány elmozdulását.
Az asztallap magassága 60 - 90 cm között állítható. Ha nem étkezéshez, ha például magazin olvasáshoz használjuk, az asztallapot tartó  fém csukló segítségével az asztallap a fotel felé dönthető.
A felállást segítő fotelekhez használható állványos asztalt öszeszerelve szállítjuk. Szerszám nélkül felállítható ill. könnyen összecsukható, ha nem használjuk.
A felállást segítő fotelhez illeszkedő asztal terhelhetősége 20 kg.

Az asztallap mérete 80 X 40cm.

Válassza ki a Bemutatóteremben az Ön számára legmegfelelőbb felállást segítő fotelt!

A felállást segítő fotelek Budapesten a Bemutatóteremben készletről is megvásárolhatók. Egy bútort nem elég csupán látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. Az on-line felületen tekintse át a webáruház gazdag kínálatát, majd válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
Vásároljon az 20 - 30 darabos raktári készletünkből - rövid időn belül házhoz szállítjuk.
Ha az Ön által választott kárpit színnel a felállást segítő fotel éppen nincs raktáron, akkor a Bemutatóteremben a kárpitminták segítségével megrendelhetők.

Felállást segítő fotelek a Jóbarátok Fotel Bemutatóteremben
Felállást segítő fotelek a Jóbarátok Fotel Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, 
Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713