Relax fotel blog

A felállást segítő fotel segíti, kényelmesebbé teszi az idősebb emberek életét

A felállást segítő fotel segíti, kényelmesebbé teszi az idősebb emberek életét

A felállást segítő fotel segíti, kényelmesebbé teszi az idősebb emberek életét

A felállást segítő fotel könnyűvé teszi az idős ember számára a felállást, mivel nincs szükség nagyobb fizikai erőfeszítésre. Az elektromotoros mechanizmus segíti a fotel használóját a lábak megfelelő pozícióba emelésében, így a felállás egyszerűbbé és kényelmesebbé válik.

A felállást segítő fotelek midazok számára lehetőséget nyújtanak a mindennapjaik könnyebbé tételére, akiknek nehézséget jelenthet a fotelből való felállás.

Felállást segítő fotel - Longevity
Felállást segítő fotel - Longevity


Az idősek számára készülő felállás segítő fotelek speciális motoros relax fotelek. A fotel felállás segítő mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. Az elektromos motor elindításával a fotel megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen.
A motoros felállást segítő fotel egyben TV fotel, relax fotel is. A fotel elektromos motorja nyitja a lábtartót, dönti a háttámlát. A mechanizmus először a lábtartót emeli és kissé megdönti a háttámlát. Ez a TV néző pozíció.
Majd a motort tovább működtetve a fotel közel a vízszintesig dönti a háttámlát. Ez a pihenő, szundító pozíció.
A motoros mechanizmus mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit  is szilárdan megtartja.

Felállást segítő fotel
Felállást segítő fotel

A következőkben az Ön számára legjobb felállás segítő fotel kiválasztásához szeretnénk segítséget nyújtani

Melyek a legfontosabb szempontok, fotel tulajdonságok, amelyek ha illeszkednek az Ön adottságaihoz, akkor kedvelni fogja a kiválasztott fotelt?
Ne sajnálja a néhány percet, tekintse át a fontos fotel választási szempontokat!

Háttámla magassága
A fotel háttámla magassága alkalmazkodjon a tesmagasságunkhoz!

Ha a fotel háttámlája nem elég magas, mikor a háttámlát hátradöntjük, pihenni hátradőlünk a fotelben, a túl alacsony háttámla nem támasztja a fejet, fárasztó megfeszülésre készteti a nyakizmokat.

Ha a fotel háttámlája túl magas, mikor a fotelben hátradőlünk, a fejet a háttámla előre nyomja, felesleges feszültségnek kitéve meggörbíti a gerincet.

A testmagassághoz optimális háttámla magasságú fotelt célszerű választani.
Az általunk kínált legalacsonyabb fotel háttámlája 100 cm magas, a legmagasabb fotel háttámlája 130 cm.

TV fotel háttámla magasság

A számítógép képernyőjén baloldalt található, a mobiltelefonon a képernyő felső részén található szűrő "Háttámla magassága" csúszkája segítségével válassza ki a testmagasságához illeszkedő felállást segítő fotel típusokat!

Teherbírás
A felállást segítő fotel teherbírása legyen összhangban a testsúlyunkkal!

Ha a fotel a testsúlyunknál kisebb terhelésre van méretezve, az ülés rugók összelapulnak, a poliuretán hab lemezzel készült ülések belapulnak, elvesztik a rugalmasságukat. A teljes testsúly kis területre koncentrálódik, folyamatos a statitkus terhelés a far izmaiban, nem pihenünk, hanem fáradunk. Ez a "fapados" hatás.

TV fotel ülés keménység

Hasonló a helyzet, ha a testsúlyunknál nagyobb terhelésre méretezett fotelbe ülünk le. A keményebbre hangolt rugók nem lapulnak le, hasonlóan kemény felületet adnak, mint a túlterheltek.

A felállás segítő fotelek terhelhetősége a 120 - 150 kg tartományt öleli fel.

A felállást segítő fotelek terhelhetőségi sorozata:
- Preston, Soddy - 120 kg
- Oliver, Warner- 130 kg

- Omni - 150 kg

A számítógép képernyőjén baloldalt található, a mobiltelefonon a képernyő felső részén található szűrő "Terhelhetőség" csúszkája segítségével válassza ki a testsúlyához illeszkedő felállást segítő fotel típusokat!

Ülőfelület mélysége

A fotel háttámlája akkor fogja a derekunkat megtámasztani, ha a fotelbe beleülve a hátunk a háttámlához ér

Fotel ülőfelület mélysége: a háttámla és az ülés első széle közötti távolság.
A megfelelő ülés mélység megegyezik a comb hosszával. Megfelelő az ülés mélysége, ha a térdhajlat és a lábszár hátsó oldala nem éri el az ülés elülső szélét, hogy elkerüljük a térdhajlatban futó erek és idegek leszorítását.

Felállást segítő fotel ülés mélység
Felállást segítő fotel ülés mélység

A felállás segítő fotelek ülés mélysége a 48 - 56 cm tartományt üleli fel.
A legkisebb ülőfelület mélységgel az Oliver felállás segítő fotel rendelkezik: 51 cm
Legnagyobb az ülőfelület mélysége a Preston felállás segítő fotelen: 60 cm

A számítógép képernyőjén baloldalt található, a mobiltelefonon a képernyő felső részén található szűrő "Ülőfelület mélysége" csúszkája segítségével válassza ki a testméreteihez illeszkedő felállást segítő fotel típusokat!

Felállást segítő fotelek működése

A felállást segítő fotel speciális motoros relax fotel. A felállás segítő fotelek mechanizmusát kis elektromos motor mozgatja. Az egymotoros típusoknál a motor elindításával kinyílik a lábtartó, majd amikor már kb. 60 fokos szögben áll, akkor a motor a háttámlát is dönteni kezdi. Ez a pozíció a TV néző pozíció. Ha a nyitás gombot tovább nyomjuk, akkor a motor a lábtartót vízszintesig emeli, a háttámlát pedig közel a vízszintesig hátra dönti. Ez a pihenő, szundikáló pozíció. Ha a fotel zárás gombját nyomjuk, akkor a motor először visszaállítja a háttámlát és becsukja a lábtartót, majd a gombot tovább nyomva a fotel ülése megemelkedik és kissé előre dől, hogy a fotelből a felállás könnyű legyen. A fotel mozgató mechanizmusa szilárdan megtartja mind a lábtartó, mind a háttámla közbenső helyzeteit is.

Felállást segítő fotel pozíciók

A mechanizmus a leülést is segíti

Ha a fotelből való felállás után a fotelt nem visszük vissza az alaphelyzetébe, hanem az ülés felemelve és kissé előredöntve marad, akkor a leülés segítésére is használhatjuk. Nem kell a fotelbe belehuppanni, hanem az ülésnek nekitámaszkodva a motor használatával lassan, fokozatosan lehet az ülést alappozícióba leereszteni.
A felállást segitő fotel a leülést is segíti.

Felállást segítő fotel nyitva - Preston

Felállást segítő fotel nyitva - Preston

Felállást segítő XXL relax fotel

A nagyobb súlyú, nagyobb termetű, a fotelből nehezen felálló emberek számára XL és XXL kategóriás felállást segítő foteleket ajánlunk.
Az XL kategória terhelhetősége 130 kg, az XXL kategória terhelhetősége 150 kg. Természetesen ezeknek a foteleknek a méretei is nagyobbak, valamint az ülések rugózása keményebb a normál terhelésre tervezett foteleknél.

Felállást segítő fotel XXL terhelhetőséggel - Omni

A felállást segítő fotelek között az Omni fotel biztosít XXL terhelhetőséget.

A kétmotoros működés oldja meg a lábtartó és hátámla tetszőleges beállítását

Ezen fotelek mechanizmusát két kis elektromos motor mozgatja. A lábtartót mozgató motor elindításával a fotel lábtartója megemelkedik és beállíthatjuk a számunkra legkényelmesebb pozíciót. A háttámlát mozgató motor működtetésével a kívánt helyzetiig, de akár a szundikálást segítő közel fekvő helyzetig dönthetjük. Az egy motoros felállást segítő fotelektől eltérően a lábtartó és a háttámla egymástól függetlenül mozgatható, a fotelben ülő számára a legkényelmesebb helyzetbe állítható. A lábtartót és a háttámlát mozgató motorok könnyen kezelhetőek a telefonzsinóros kezelőpanel segítségével.

 Két motoros felállást segítő fotel - Warner
Kétmotoros felállást segítő fotel - Warner

ÚJDONSÁG - motorosan állítható fejtámla és deréktámasz a felállást segítő fotelen

Az amerikai felállást segítő fotelek egyik hasznos újdonsága, hogy a fejtámla és a deréktámasz a háttámlához képes egy - egy kis elektromos motor segítségével állítható be.
Ha valaki a fotelben olvas, a megemelt fejtámla jobban támasztja a fejét. Viszont ha valaki relaxálni szeretne, a számára a fejtámla alaphelyzete a kedvezőbb.
Sok embernek fáj a dereka. Számukra nyújt lehetőséget a kényelmes testhelyzet megteremtéséhez a motorosan beállítható deréktámasz. A lábtartó és a háttámla mozgatását, valamint a deréktámasz és a fejtámla beállítását a telefonzsinóros távirányítóval lehet kezelni.

Két motoros felállást segítő fotel távirányító gombjai
Két motoros felállást segítő fotel távirányító gombjai

Zero garavity funkció - segít megelőzni a visszerek kialakulását

A választékba újonnan bekerült Longevity felállást segítő fotel háttámlája mélyre dönthető, a lábtartója magasra emelhető. A lábak magasra emelése pihenteti a lábakat, csökkenti a lábak vénáiban a vérnyomást, segíti megelőzni a visszerek kialakulását.

Zero gravity funkció

24 órás üléskomfort - extra kényelmes ülés

Az amerikai gyártású felállást segítő fotelek extra kényelmes üléssel készülnek. Dupla fémrugós ülés szerkezet: Az ülés szerkezet alapja szilárd fém keretre boltozatosan szerelt hullám rugók. A föléjük szerelt több mint 50 független textilzsákba elhelyezett fém tekercsrugó (zsákrugók) biztosítja, hogy az ülés szerkezet a testfelületen egyenletesen ossza el a terhelést, ezzel a legkényelmesebb üléskomfortot biztosítsa. A Patriot fémrugós ülés szerkezete egyben a jó szellőzést is szolgálja.

Zsákrugók a fotel ülsében

Zsákrugók a fotel ülésben

Komfort gél réteg: Az ülőfelület kárpitozása alatt komfort gél réteg kerül beépítésre. A komfort gél (gel-infused memory foam) a test alakjához rugalmasan idomuló, a terheléselosztást tovább finomító réteg. A komfort gél a NASA által az űrhajózási csomagolás számára kifejlesztett memória hab emberi kényelem orientáltan továbbfejlesztett változata, amely a gél töltet hatására a hőt jobban vezeti, ezzel is segítve, hogy a Patriot ülését tartósan használhassuk.

Magazin zseb

A felállást segítő fotelek oldalán a kárpitban kialakítva magazin zseb található. Itt tartható a mechanizmus elektronikus kezelő panelje és itt tárolhatók az olvasott újságok, könyvek és a TV távirányítója.

Masszázs funkció, ülés fűtés

Néhány amerikai felállást segítő fotel masszázs funkcióval és ülésfűtéssel is fel van szerelve. A fotel háttámlájába és az ülésbe szerény masszázs berendezés kerül beépítésre. A téli estéken különösen hasznos lehet a több fokozatú ülés fűtés, amely az ülőfelületet és derék magasságig a háttámlát fűti.

Felállást segítő fotel masszázs funkció távirányító
Felállást segítő fotel masszázs funkció távirányító

Állványos asztal - hasznos kiegészítő a felállást segítő fotelekhez

A felállást segítő fotelekhez illeszkedő állványos asztal barna diófa erezetű asztallappal  vásárolható meg.

Felállást segítő fotelhez állványos kisasztal
Felállást segítő fotelhez állványos kisasztal

Az állványos asztalt a felállás segítő fotelekhez tervezték. A fém váza úgy van kialakítva, hogy a görgőkkel szerelt talpai a fotel mellé betolhatók, hogy az asztallap az ülés fölé állítható legyen. Az állvány talpa önbeálló bútor görgőkön támaszkodik. A görgők közül kettő rögzíthető, hogy megakadályozhassuk az állvány elmozdulását.
Az asztallap magassága 60 - 90 cm között állítható. Ha nem étkezéshez, ha például magazin olvasáshoz használjuk, az asztallapot tartó  fém csukló segítségével az asztallap a fotel felé dönthető.
A felállást segítő fotelhez illeszkedő asztal terhelhetősége 20 kg.

Válassza ki a Bemutatóteremben az Ön számára legmegfelelőbb felállást segítő fotelt!

A kényelmes fotelek időseknek Budapesten a Bemutatóteremben készletről is megvásárolhatók. Egy bútort nem elég csupán látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. Az on-line felületen tekintse át a webáruház gazdag kínálatát, majd válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
Vásároljon az 20 - 30 darabos raktári készletünkből - rövid időn belül házhoz szállítjuk.
Ha az Ön által választott kárpit színnel a felállást segítő fotel éppen nincs raktáron, akkor a Bemutatóteremben a kárpitminták segítségével megrendelhetők.

Felállást segítő fotelek a Jóbarátok Fotel Bemutatóteremben
Felállás segítő fotelek a Jóbarátok Fotel Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, 
Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713