Relax fotel blog

Kényelmes pihenő fotel kiválasztási szempontjai

Kényelmes pihenő fotel kiválasztási szempontjai

Kényelmes pihenő fotel kiválasztási szempontjai

A kényelmes pihenő fotel megvásárlásához milyen szempontokat célszerű figyelembe venni, értékelni?

Ergonómiai szempontok

A kényelmes fotelnek ergonomikusnak kell lennie, azaz olyan kialakításúnak, amely a test természetes pozíciójához igazodik. Fontos, hogy a fotel háttámlája megfelelő magasságú legyen és a karfa pozíciója kényelmes legyen a karoknak.

Fotel lábtartóval - relax fotel
Az olvasó fotel ideális, ha a mobilt böngészi

A JÓBARÁTOK pihenő fotelek ergonómiailag tudatosan tervezett ülőbútorok

Egy kényelmes pihenő fotel fontos tulajdonsága, hogy a lábtartó megemelhető és a háttámla közel a vízszintesig dönthető. Mind a lábtartó az üléssel, mind az ülés a háttámlával szöget zár be, mert az ember izületei számára ez sokkal természetesebb, kényelmesebb, mintha ez a három elem egymással síkot képezne. A JÓBARÁTOK pihenő fotelek gyakorlatilag azt a kényelmes, ergonomikus pozíciót biztosítják, amit az amerikai űrhajósok is elfoglalnak az űrhajó kilövése alatt.

Relax fotel üléspozícióban az amerikai űrhajósok
Relax üléspozícióban az amerikai űrhajósok

Kényelmi szempontok

Az emberi test alakjához igazodó bútor párnázat

A hagyományos ill. svéd design stílusú fotelek hasábokból összeálló párnázatával szemben a JÓBARÁTOK pihenő fotelek párnázata az emberi test alakjához igazodik, mintegy körül öleli a beleülőt.

Integrált lábtartó

A kényelmes pihenő fotel minden esetben egy fotel lábtartóval. Egy kényelmes pihenő fotel elengedhetetlen tulajdonsága, hogy a lábtartót meg tudja emelni és ezzel tehermentesítse a keringési rendszert. A relax fotelek a lábat pihentető lábtartót egy bútorba integrálva, kényelmesen kezelhetően biztosítják. Nincs szükség külön lábtartó zsámolyra. Ha a relax fotelt elfordítjuk, vele fordul a lábtartó is. Ha a görgőkön a relax fotelt odébb mozdítjuk, vele mozdul a lábtartó is.

Változtatható testhelyzet

Ha sokáig ülünk a hagyományos fix állású ülőbútoron, a terhelés alatt lévő testrészek izomzata elfárad, zsibbadni kezd. Egy kényelmes relax bútoron ülve magától értetődően meg tudjuk időnként változtatni az üléspozíciót. A csúcskategóriás amerikai relax fotelekben 24 órát ülve is ugyanazt az üléskomfortot élvezhetjük, mint a beleüléskor.
A relax fotelek különleges típusa a fekvőfotel. Ha valaki a fekvőfotelt szundikálásra is használja, akkor különösen fontos a 24 órás üléskomfort.

Fekvőfotel - relax fotel
A fekvő fotel ideális a szundikáláshoz

Elfoglatsághoz alkalmazkodó üléspozíció szempontjai

Az univerzális pihenő fotel mechanizmusa segítségével más és más kényelmes üléspozíciót vehetünk fel, ha a fotelben ülve más és más az elfoglaltságunk.

Fotel a beszélgető sarokba: ha vendéget fogadunk és a tiszteletünket akarjuk kimutatni, akkor bezárjuk a háttámlát, leeresztjük a lábtartót.

Olvasó fotel: ha olvasunk, a lábtartót megemeljük, de a háttámlát nem döntjük.

Pihenő fotel: ha pihenni szeretnénk megemeljük a lábtartót, hogy a láb a szívnél magasabbra kerüljön, ilyen módon javítsa a vérkeringést. A háttámlát hátra döntjük, hogy a gerincünk terhelése ne függőlegesen érje a csigolyákat, hanem a háton oszoljon el.

TV néző fotel: ha TV-t nézünk, a háttámlát is kissé hátra döntjük. A motoros fejtámlás fotelekben fekve is nézhetjük a TV-t, mert a háttámla közel vízszintesre döntése után a motoros fejtámlával a TV néző pozicíót visszaállíthatjuk.

Szundikáló fotel: a fekvőfotel típusokon közel vízszintes helyzetig donthető a háttámla. A JÓBARÁTOK fotelek puha párnái körül ölelnek, elringatnak.

Ezeket a szempontokat vegye figyelembe, mikor választ

  • az egyszerű kézikaros TV fotelek,
  • a motoros relax fotelek,
  • a forgó - hintázó relax fotelek,
  • a fekvőfotelek, fotelágyak,
  • a felállást segítő fotelek és
  • a wellness fotelek funkcionálisan eltérő tipusai között.

Pihenő fotel állítható fejtámlával

Pihenő fotel állítható fejtámlával

Győződjön meg róla a Bemutatóteremben, hogy a JÓBARÁTOK pihenő fotelek tényleg kényelmesek!

Egy fotelt nem elég csupán a képernyőn látni, hanem jó ki is próbálni, mielőtt megvásárolnánk. A JÓBARÁTOK pihenő fotelek a Bemutatóteremben próbálhatók ki. Tekintse át a webáruház gazdag bútor kínálatát, majd válassza ki a leginkább megfelelőt a Bemutatóteremben.
A Bemutatótermben segítünk kiválasztani a megfelelő funkcionalitású, méretű és teherbírású relax fotelt, TV fotelt.
Különösen a hátfájós emberek számára fontos a legjobb fotel kiválasztása. A legjobb fotelt az egyéni adottságokhoz, igényekhez igazodva lehet kiválasztani. Kifejezetten hasznos lehet néhány különböző fotel kipróbálása, hogy megtalálja azt, amelyik a legnagyobb kényelmet és a legtöbb támogatást nyújtja.

Ismerje meg a számítógépen kiválasztott fotel tényleges méreteit.
Próbálja ki, hogy mennyire kényelmes az Ön számára.
Az extra wellness funkciókat - például a légpárnás masszírozást - csak úgy tudja megismerni, értékelni, ha kipróbálja.

Vásároljon a 100 darabos relax bútor készletünkből - a terméket rövid időn belül házhoz szállítjuk.
Ha egyedi kialakítású relax fotelt szeretne rendelni, a Bemutatóteremben a bemutatódarabok segítségével kiválaszthatja a megfelelő relax mechanizmust valamint a kárpit minták segítségével kiválaszthatja a nappalija stílusához illeszkedő kárpitot, kárpit színt.

Relax fotelek a Bemutatóteremben

Kényelmes pihenő fotelek a Bemutatóteremben

Bemutatóterem címe:
1048 Budapest, Lóverseny tér 4.

Bemutatóterem nyitvatartási időben: 061 817 0545

Email:    fotel[kukac]jobaratokfotel.hu

Ügyfélszolgálat hétköznap és szombaton 10 - 18 között: 0630 986 3713