Relax fotel blog

Relax fotelek főbb előnyei

Relax fotelek főbb előnyei

Relax fotelek főbb előnyei

A relax fotelek két fő előnye az integrált lábtartó és a dönthető háttámla. Elsősorban ezek különböztetik meg a hagyományos fix állású fotelektől.

Relax fotelek többlet tudása

A relax fotelek több tulajdonsága, funkcionalitása a hagyományos fix állású fotelekkel szemben jelentős többlet kényelmet nyújt.

Fotel lábtartóval

A relax fotelek ergonómiailag tudatosan tervezett ülőbútorok

Egy kényelmes relax fotel fontos tulajdonsága, hogy a lábtartó megemelhető és a háttámla közel a vízszintesig dönthető. Mind a lábtartó az üléssel, mind az ülés a háttámlával szöget zár be, mert az ember izületei számára ez sokkal természetesebb, kényelmesebb, mintha ez a három elem egymással síkot képezne. A relax fotelek gyakorlatilag azt a kényelmes, ergonomikus pozíciót biztosítják, amit az amerikai űrhajósok is elfoglalnak az űrhajó kilövése alatt.

Ergonomikus üléspozícióban az amerikai űrhajósok

Ergonomikus üléspozícióban az amerikai űrhajósok

A relax fotel előnyei a hagyományos fix állású fotelekkel szemben

Az emberi test alakjához igazodó bútor párnázat
A hagyományos ill. svéd design stílusú fotelek négyszögletes hasábokból összeálló párnázatával szemben a relax fotel párnázata az emberi test alakjához igazodik, mintegy körül öleli a beleülőt.

Integrált lábtartó
A relax fotel minden esetben fotel emelhető lábtartóval. Egy kényelmes pihenő fotel elengedhetetlen tulajdonsága, hogy a lábtartót meg tudja emelni és ezzel tehermentesítse a keringési rendszert. A relax fotelek a lábat pihentető lábtartót egy bútorba integrálva, kényelmesen kezelhetően biztosítják. Nincs szükség külön lábtartó zsámolyra. Ha a relax fotelt elfordítjuk, vele fordul a lábtartó is. Ha a görgőkön a relax fotelt odébb mozdítjuk, vele mozdul a lábtartó is.

Relax fotel emelhető lábtartóval

Relax fotel emelhető lábtartóval

Változtatható testhelyzet
Ha sokáig ülünk a hagyományos fix állású ülőbútoron, a terhelés alatt lévő testrészek izomzata elfárad, zsibbadni kezd. Egy kényelmes relax fotelben ülve magától értetődően meg tudjuk időnként változtatni az üléspozíciót - csak meg kell nyomni a motort vezérlő gombot és a fotel máris más alakot vesz fel. A csúcskategóriás amerikai relax fotelekben - köszönhetően a jól átszellőző zsákrugós üléseknek - 24 órát ülve is ugyanazt az üléskomfortot élvezhetjük, mint a beleüléskor.

Zsákrugók a fotel ülésben


A relax fotel különleges típusa a fekvőfotel. Ha valaki a fekvőfotelt szundikálásra is használja, akkor különösen fontos a 24 órás üléskomfort.

Fekvőfotel - extra kényelem

Fekvőfotel - extra kényelem

Elfoglatsághoz alkalmazkodó üléspozíció
A relax fotel mechanizmusa segítségével más és más üléspozíciót vehetünk fel, ha a fotelben ülve más az elfoglaltságunk.
Fotel a beszélgető sarokba: ha vendéget fogadunk és a tiszteletünket akarjuk kimutatni, akkor bezárjuk a háttámlát, leeresztjük a lábtartót.
Olvasó fotel: ha olvasunk, a lábtartót megemeljük, de a háttámlát nem döntjük.

Olvasó fotel
Olvasó fotel

Pihenő fotel: ha pihenni szeretnénk megemeljük a lábtartót, hogy a láb a szívnél magasabbra kerüljön, ilyen módon javítsa a vérkeringést. A háttámlát hátra döntjük, hogy a gerincünk terhelése ne függőlegesen érje a csigolyákat, hanem a háton oszoljon el.
TV néző fotel: ha TV-t nézünk, a háttámlát is kissé hátra döntjük. A motoros fejtámlás fotelekben fekve is nézhetjük a TV-t, mert a háttámla közel vízszintesre döntése után a motoros fejtámlával a TV néző pozicíót visszaállíthatjuk.

TV néző fotel
TV néző fotel

Szundikáló fotel: a fekvőfotel típusokon közel vízszintes helyzetig donthető a háttámla. A JÓBARÁTOK fotelek puha párnái körül ölelnek, elringatnak.

Szundikáló fotel
Szundikáló fotel

Használjon extra kényelmes relax fotelt,

- ha szeret kényelmesen pihenni,
- ha gyakran néz TV-t vagy filmet otthon és igényli a professzionális mozi érzést,
- ha a mindennapokban sok órát tölt el ülve és fontos, hogy az ülőbútor az egész idő alatt komfortos legyen,
- ha esetleg jól jön egy kis segítség a fotelből felálláshoz,
- ha az átlagosnál nagyobb, súlyosabb termete miatt teherbíró, ámde kényelmes fotelt keres.