Relax fotel blog

Extra kényelmes relax fotel: motoros deréktámasz és motoros fejtámla, masszírozás, zero gravity

Extra kényelmes relax fotel: motoros deréktámasz és motoros fejtámla, masszírozás, zero gravity

Az extra kényelmes relax fotel funkciók segítik a pihenést, a relaxációt és óvják az Ön egészségét

A JÓBARÁTOK wellness foteleken az állítható deréktámasz és a billenthető fejtámla használata elősegítik a jó testtartást. Egyenesen tartják a hátat, miközben lehetővé teszik a pozícióváltást a nap folyamán. Segíthetnek enyhíteni a hát-, ízületi- és még a légzési problémákat is.

Extra kényelmi funkciók 1.: motoros deréktámasz és motoros fejtámla

Az amerikai relax fotelek és ülőgarnitúrák legújabb fejlesztése a motoros deréktámasz és a motoros fejtámla. A háttámlában elhelyezett kis elektromos motorok mozgatják a fotel és a kanapé deréktámasz és a fejtámla párnázatát. Az amerikai cég ezeket a foteleket wellness fotel gyüjtő néven forgalmazza.
A motoros deréktámasz lehetővé teszi a fotel használója számára, hogy egyéni igénye szerint finomhangolja a fotel ergonómiai kialakítását. Sok embernek fáj a dereka. Az amerikai wellness fotel állítható deréktámasza segíthet enyhíteni a hátfájást és egyéb derékproblémákat.


Ha a wellness fotel háttámláját fekvő helyzetig ledöntjük, már nem látjuk a TV - t. Ezen segít a motorosan állítható fejtámla. A kényelmes fekvő helyzetben megemelve kissé a fejtámlát a fimet ismét élvezhetjük.

Wellness fotel megemelt motoros fejtámlával - Palmer
Wellness fotel megemelt motoros fejtámlával

A motoros deréktámasszal és motoros fejtámlával ellátott fotelek választékát a fenti képre kattintva tekintheti át.

Extra kényelmi funkciók 2.: masszírozó és fűthető ülés, háttámla

Vibrációs masszázs

Az amerikai gyártású wellness fotelekbe az amerikai mérnökök minden olyan tulajdonságot beépítettek, ami egy fotelben a pihenést szolgálhatja. A motoros deréktámasz és fejtámla egészségvédelmi funkcióin túl a full extrás relax fotel ülőfelülete és a háttámla derék része szabályozható erősséggel fűthető, a háttámlán deréktájt és az ülőfelületen több sebességes szabályozható intenzitású vibrációs maszázs funkció használható.

Wellness fotel távirányító gombok

Wellness fotel távirányító gombok

Vibrációs masszázs funkcióval a következő modellek rendelkeznek:

- Anders fekvőfotel
- Sterling XL wellness fotel
- Longevity két motoros felállást segítő fotel
- Palmer wellness ülőgarnitúra fotelje

Légpárnás massszírozás - igazi wellness funkció

A legújabb amerikai gyártású wellness fotelekben beépített motoros kompresszorral fúvott kis légpárnák masszírozzák a belelülő embert. A légpárnák felülete egyben vibrációs masszírozást is végez. A légpárnás 3D terápiás masszázs nem egy tipikus vibrációs masszázs. Ez egy mély gyúró típus, hasonló ahhoz, ami a csúcskategóriás masszázsfotelekben található. A 3D légpárnás terápiás masszázs célja az izmok lazítása, a feszültség és stressz csökkentése, a keringés javítása és a test általános jó közérzetének növelése.
A kezelőpanelen három különféle program indítható. Szabályozható az intenzitás és a masszírozott területet, hogy célzottan azt a területet célozza meg, ahol bármilyen feszültség van. 
A 3D légpárnás terápiás masszázs a szabályozható ülés és háttámla fűtéssel kombinálva kifejezetten kellemes pihentető érzést hoz létre.

Wellness fotel 3D légpárnás masszírozással - Refresher

Wellness fotel 3D légpárnás masszírozással - Refresher

Légpárnás masszírozó funkció a következő modelleknél található:

- Recharger wellness fotel
- Refresher XL wellness fotel
- Relaxer zero gravity fotel
- Escape elemes wellness ülőgarnitúra

Extra kényelmi funkciók 3.: zero gravity pozíció

A zero gravity funkció a repülés során az űrhajósok testét ért nagy nyomást ellensúlyozó technológia alapján működik. A zero gravity fotel hasonló pozíciót biztosít, mint ahogy az űrhajósok teste elhelyezkedik a kilövés során az űrhajó ülésében. Ez az ülési pozíció a fej és a szív fölé emeli a lábakat. A test súlya egyenletesen oszlik el, minimalizálva a nyomáspontokat, és lehetővé téve a test kényelmes elhelyezkedését.
A zero gravity pozíció több fontos egészségügyi előnyt biztosít.

Javítja a vérkeringést

A zero gravity lábtartó pozíció előnye, hogy javíthatja a vérkeringést. Amikor a lábait a zéró gravitációs helyzetbe felemeli, a szíve könnyebben tudja pumpálni a vért az egész testben. Amikor a szívének nem kell olyan erősen pumpálnia, az egész teste jobban működik.

Javul a tüdőkapacitás és a tüdőfunkció

A zero gravity pozíció további előnye, hogy javíthatja a tüdőkapacitást és -funkciót. Tüdeje nem csak a jobb vérkeringés miatt kapja meg a szükséges vért, hanem maga a pozíció miatt is jobban fog működni. A rekeszizom segíti a mellkas kitágulását, ami lehetővé teszi, hogy a tüdő megteljen levegővel. Amikor súlytalansági helyzetben van, a rekeszizom még jobban ki tud tágulni, hogy a tüdőbe több oxigén jusson be. Ezek a mély lélegzetvételek tökéletesek a relaxációhoz, és több oxigént juttatnak az egész testbe. A mélylégzés és a zéró gravitációs fekvőhelyen való pihenés hatására teljesen új embernek érezheti magát.

Csökkenti ízületi duzzanatokat

A jobb vérkeringés segíthet csökkenteni az ízületi duzzanatot és az olyan állapotokból eredő fájdalmat, mint például az ízületi gyulladás. A Northwest Float Center szerint, amely egy olyan gyógyfürdő, ahol az emberek súlytalanul lebeghetnek a vízben, "a lebegőkamrákban lévő páciensek jelentős javulásról számolnak be az izom- és ízületi fájdalmak terén, függetlenül attól, hogy a fájdalom sérülés, genetikai hajlam vagy stressz okozta". Hasonló hatást figyeltek meg a súlytalansági nyugágyaknál is.

Csökkenti a hátfájást

Ha hátfájástól szenved, a zéró gravitációs fotel jót tehet. Mivel a testsúly egyenletesen oszlik el, nem terheli annyira az alsó csigolyákat, mint amikor egy normál székben ül, vagy áll, vagy a mindennapi életet éli.

Csökkenti a gerincvelő kompressziót

A nap folyamán nagy nyomást gyakorolunk a hátunkra és a gerincoszlopunkra. Akár napi 8 órát ülünk a munkahelyünkön, akár az autóban görnyedünk a napi ingázás során, akár ügyeket intézünk, vagy egész nap talpon állunk, a hátunk sok terhelést kap. Mindez a gerincvelő összenyomásához vezethet, ami fájdalmat vagy merevséget okozhat a nyakban, derékban, zsibbadást a lábakban, kezekben és karokban, valamint egyéb tüneteket. A zéró gravitációs fotel segít enyhíteni ezt a kompressziót azáltal, hogy leveszi a súlyt a gerincről.

Zero gravity wellness fotel

Zero gravity funkcióval rendelkező fotelek:
- Relaxer wellness fotel
- Longevity két motoros felállást segítő fotel